Έπεσαν επιτέλους τα τελευταία εδάφη του ISIS στη Συρία ….

Το ISIS ηττήθηκε στα τελευταία του εδάφη στη Μπαγκούζ της Συρίας, ανακοίνωσαν το Σάββατο οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), κηρύσσοντας το τέλος του «χαλιφάτου» που κάποτε εκτεινόταν στο 1/3 του Ιράκ και της Συρίας.

Οι SDF κήρυξαν την «ολοκληρωτική εξόντωση του αποκαλούμενου χαλιφάτου», έγραψε στο Twitter ο επικεφαλής του γραφείου Τύπου των SDF.

«Η Μπαγκούζ απελευθερώθηκε. Η στρατιωτική νίκη επί του Daesh επετεύχθη» πρόσθεσε.

Το «Daesh» είναι ένα αραβικό ακρωνύμιο για το ISIS. «Ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας να συνεχίσουμε τον πόλεμο και να καταδιώξουμε τα απομεινάριά τους μέχρι την ολοκληρωτική τους εξόντωση» έγραψε.

Αν και η ήττα του ISIS στη Μπαγκούζ σηματοδοτεί το τέλος του ελέγχου της οργάνωσης επί της τζιχαντιστικής επικράτειας σε Ιράκ και Συρία που είχε ανακηρύξει το 2014, εξακολουθεί να αποτελεί απειλή. Κάποιοι μαχητές του ακόμα παραμένουν στο κεντρικό τμήμα της ερήμου της Συρίας, και σε ιρακινές πόλεις επιχειρούν συγκαλυμμένα, πραγματοποιώντας απαγωγές και αιφνιδιαστικές επιθέσεις και περιμένοντας την ευκαιρία να εμφανιστούν ξανά.

Οι ΗΠΑ εκτιμούν πως ο επικεφαλής της οργάνωσης, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί, είναι στο Ιράκ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.