Όλα τα Νέα

Έπεσε η τιμή του λαδιού. Στα 3,20 το κιλό [Πίνακας]

1.025

Κάμψη στη ζήτηση του ελαιολάδου, έχουμε αυτή την χρονική περίοδο στην Κρήτη, με συνέπεια και τη μικρή μείωση της τιμής.

Οι προβλέψεις πριν από περίπου δύο μήνες ήταν πολύ θετικές. Οι τιμές βρίσκονταν σε ανοδική πορεία και υπήρχαν ιδιαίτερα «θερμές» προβλέψεις στο «χρηματιστήριο του λαδιού».

Στα μέσα Ιανουαρίου η κατώτερη τιμή ελαιολάδου, 0.3 βαθμών, βρίσκονταν στα 3,50 ευρώ το κιλό, με ανώτερη τιμή στα 3,90 ευρώ.

Οι εκτιμήσεις τον Ιανουάριο έκαναν λόγο για 4 ευρώ και οι προβλέψεις ξεπερνούσαν τα 4 ευρώ!

Οι προβλέψεις τελικά δεν επαληθεύτηκαν. Η αγορά αντέδρασε πολύ συντηρητικά μια και εμφανίστηκαν νέα δεδομένα όπως ο ανταγωνισμός από άλλες μεσογειακές χώρες.Όπως το Μαρόκο  και η Τυνησία.

Σύμφωνα με τι τιμές που έχει ανακοινώσει ο Συνδεσμός Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, η μέση τιμή για το ελαιόλαδο, το έξτρα παρθένο 0.3 βαθμών, είναι τα 3.25 ευρώ το κιλό.
Η χαμηλότερη είναι τα 3.20 ευρώ και η υψηλότερη τα 3.30 ευρώ το κιλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο υπαρχουν και έμποροι, οι οποιοι δεν αγοράζουν ποσότητες, και «περιμένουν» τις εξελίξεις.

Κάμψη στη ζήτηση του ελαιολάδου, έχουμε αυτή την χρονική περίοδο στην Κρήτη, με συνέπεια και τη μικρή μείωση της τιμής. Ενώ, πριν από περίπου δύο μήνες, μέσα από το ekriti.gr είχατε ενημερωθεί πως η τιμή είναι ανοδική πορεία, αυτή την περίοδο, η τιμή έχει παρουσιάσει μια κάμψη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τι τιμές που έχει ανακοινώσει ο Συνδεσμός Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, η μέση τιμή για το ελαιόλαδο, το έξτρα παρθένο 0.3 βαθμών, είναι τα 3.25 ευρώ το κιλό. Η χαμηλότερη είναι τα 3.20 ευρώ και η υψηλότερη τα 3.30 ευρώ το κιλό. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο υπαρχουν και έμποροι, οι οποιοι δεν αγοράζουν ποσότητες, αναμένοντας τις εξελίξεις στο χρηματιστήριο του ελαιολάδου. Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Γενάρη είχαμε κατώτερη τιμή ελαιολάδου 0.3 βαθμών, στα 3,50 ευρώ το κιλ, με ανώτερη τιμή στα 3,90 ευρώ. Μαλιστα τότε υπήρχαν εκτιμήσεις, πως η τιμή παραγωγού θα μπορούσε να φτάσει, αλλά και να ξεπεράσει τα 4 ευρώ το κιλό! Μέχρι σημερα, η αγορά δεν έχει δείξει κάτι τέτοιο, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς η διακύμανση της τιμής, έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στο «χρηματιστήριο ελαιολάδου».