Όλα τα Νέα

Επέστρεψε το επικίνδυνο αέριο γέλιου στο Ηράκλειο!

Κατασχέθηκαν 43 αμπούλες οι οποίες περιείχαν αέριο γέλιου, πληθώρα μπαλονιών και άλλων αντικειμένων

110
Την επανεμφάνισή του έκανε στη Χερσόνησο το πολύ επικίνδυνο «αέριο γέλιου». Πρόκειται για το υποξείδιο του αζώτου, ουσία που χρησιμοποιείται στην αναισθητική.

Όταν εισπνέεται προκαλεί μια ευφορία, λόγω της έλλειψης οξυγόνου που προκαλεί στον οργανισμό και γι’ αυτό διακινείται παράνομα σε στέκια νεολαίας.

Στη Χερσόνησο συνελήφθη χθες ένας νεαρός να έχει στην κατοχή του 43 αμπούλες και 200 μπαλόνια με αέριο γέλιου.
Φαίνεται ότι αυτός ο αλλοδαπός δραστηριοποιούνταν σε μπαράκια και χορευτικά στέκια της νεολαίας που έρχεται για διακοπές στη Χερσόνησο.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση της Αστυνομίας:
Συνελήφθη χθες (09.06.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες, σε περιοχή του Δήμου Χερσονήσου από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, 20χρονος αλλοδαπός για παράνομη πώληση συσκευασιών που περιείχαν αέριο γέλιου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικού σχεδιασμού και δράσεων που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης σε τουριστικές περιοχές, για την καταπολέμηση του φαινομένου της διάθεσης και κυκλοφορίας αντικειμένων και πλαστικών μπαλονιών που περιέχουν αέριο γέλιου, χθες (09.06.2018) μεταμεσονύκτιες ώρες πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου κατελήφθη ο 20χρονος να κατέχει και να διαθέτει εντός του καταστήματος φιαλλίδια-αμπούλες και μπαλόνια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

43 φιαλίδια τα οποία περιείχαν αέριο γέλιου,
2 μπαλόνια με αέριο γέλιου τα οποία ήταν έτοιμα προς χρήση,
4 μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το αέριο γέλιου μέσα στα μπαλόνια,
200 μπαλόνια

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.