Επισκοπή-ΠΟΑ:Συνέντευξη τύπου προπονητών και ποδοσφαιριστών

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν οι δύο προπονητές κ.κ. Μάρκος Στεφανίδης (Επισκοπή), Μανώλης Σκύβαλος (ΠΟΑ) και όπως ήταν λογικό τα συναισθήματα ήταν διαφορετικά. Και οι δύο ωστόσο παραδέχθηκαν τη δουλειά του άλλου και πως στο τέλος ο καθένας μπορεί να φτάσει στον στόχο του.

Μανώλης Σκύβαλος:

«Ήταν ένα ματς που ξέραμε ότι θα ήταν από την αρχή δύσκολο απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα όπως, η Επισκοπή. Βέβαια, αυτό δεν φάνηκε τόσο και από τους δυο μας καθώς δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο γιατί ο αγωνιστικός χώρος ήταν βαρύς. Ήταν λογικό, το ματς να οδηγηθεί σε προσωπικές μονομαχίες.

Κατά την προσωπική μου άποψη, το πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν το «Χ».
Αγωνιστικά, πιστεύω ότι αιφνιδιάσαμε τον αντίπαλο, ανεβάζοντας ψηλά τις γραμμές μας και παίζοντας έξυπνα βρίσκοντας χώρους προς την επίθεση. Στο ημίχρονο κουβεντιάσαμε με τα παιδιά και έχω την αίσθηση ότι στο α’ 20λεπτο της επανάληψης δεν «πατούσαμε» καλά στο γήπεδο. Μόλις ισορροπήσαμε, δεχθήκαμε ένα φτηνό γκολ.

Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι και να συνεχίσουμε».

Εν συνεχεία, ο Μ. Σκύβαλος έκανε ένα σύντομο σχόλιο τόσο για την Επισκοπή όσο και για την ομάδα του βάσει του προγράμματος που ακολουθεί.

«Τη γνώμη μου για την Επισκοπή την έχω εκφράσει και στο παρελθόν. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Την είχα δει τελευταία και κόντρα στην Ιεράπετρα και μου άρεσε. Είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα πάνω στην οποία φαίνεται η δουλειά του προπονητή της.

Όσο για τη δική μας συνέχεια, πιστεύω ότι οφείλουμε να κοιτάζουμε κάθε αγώνα ξεχωριστά για να φτάσουμε στον στόχο μας να σωθούμε».

Μάρκος Στεφανίδης;

 «Είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι στην ομάδα αλλά και ‘γω προσωπικά για το τελικό αποτέλεσμα.

Υπήρχε ένας ψυχολογικός φόρτος όλο αυτό το διάστημα, πριν τον Εθνικό και μετά από αυτόν, παίζοντας σε διαφορετικές συνθήκες με τα παιδιά να νιώθουν πίεση που είχαν απώλειες βαθμών που δίχως αυτές τις απώλειες, τώρα θα ήμασταν στην κορυφή.

Καταλαβαίνετε πως λειτουργεί αυτός ο φόρτος στην ψυχολογία του ποδοσφαιριστή.
Δείξαμε χαρακτήρα όμως στα τελευταία ματς και σήμερα που το είχαμε ανάγκη, τα παιδιά έπαιξαν με ψυχή. Δεν παίχθηκε ποιοτικό ποδόσφαιρο όπως είπε και ο κόουτς Μ. Σκύβαλος λόγω του καιρού.

Ήμασταν όμως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο (όχι με την έννοια του σκληρού αλλά της μεστής και δυνατής ομάδας) που έχει πολύ καλό αμυντικό προσανατολισμό αλλά που είναι και επικίνδυνη στο επιθετικό τρανζίσιον.

Από το ματς του α’ γύρου που είχαμε παίξει κόντρα στον ΠΟΑ αλλά και σήμερα, μολονότι είχαμε ενέργεια, αν και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις είναι αλήθεια ότι, δεν βγάλαμε τόσες πολλές μεγάλες φάσεις όπως σε άλλες ομάδες.

Ο Ατσαλένιος μας είχε προβληματίσει πολύ όπως και σήμερα το ίδιο έγινε. Από την πλευρά μου είχα δύο προσεγγίσεις για το ματς και προτίμησα ένα πιο ελαφρύ σχήμα.

Πίστευα ότι θα πρεσάρει ο αντίπαλος.

Έχει δίκιο ο κόουτς ως προς τον αιφνιδιασμό να πιέσει ψηλά όμως η μορφή του αγώνα άλλαξε κι όπως συμβαίνει πολλές φορές, άλλες στιγμές βγαίνει κι άλλες πάλι, όχι.

Σήμερα  παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που άλλες φορές αντιμετωπίσαμε παρόμοιες καταστάσεις, αποδείξαμε στον ίδιο μας τον εαυτό ότι, όλα είναι παιγνίδια μυαλού. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να μας ενοχλεί ο καιρός.

Δείξαμε έστω και μ’ αυτόν τον τρόπο ότι μπορούμε να φτάνουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα κι ότι «κουνήσαμε το κεφάλι καταφατικά» στην τύχη και σ’ αυτό το «κλικ» παραπάνω που μπορέσαμε να μετουσιώσουμε τη φάση σε γκολ.

Το παλέψαμε, το αναζητήσαμε για να έρθει αυτό το γκολ.Έπειτα την επίτευξη (79’), το διαχειριστήκαμε πολύ καλά στην άμυνα.

Τέλος, θέλω να πω ότι ο ΠΟΑ δεν αξίζει να βρίσκεται σ’ αυτή τη θέση . Είναι η μοναδική ομάδα που μας προβλημάτισε τόσο πολύ. Το λένε και οι αριθμοί άλλωστε

Καλή πορεία στον κόουτς (Μ. Σκύβαλο) και ευχαριστήσουμε για τα καλά λόγια στην ομάδα μας».

Ερωτηθείς ο Μ. Στεφανίδης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην κορυφή, τόνισε:

«Η αυριανή προπόνηση είναι το φόκους που κάνουμε για μας. Τίποτε άλλο. Όχι πως δεν μας ενδιαφέρει τι συμβαίνει στην βαθμολογία αλλά κάθε φορά, θα πρέπει να κοιτάζουμε την επόμενη μέρα και όχι την κορυφή.

Μένουν ακόμα 6 τελικοί στο πρωτάθλημα, ένας ημιτελικός στο κύπελλο ΕΠΣΡ και ίσως ένας τελικός στον ίδιο θεσμό. Άρα έχουμε 7 ή 8 τελικούς. με αυτό το μότο θέλω να μπαίνουμε σε κάθε ματς. Σήμερα είχαμε ψυχή.

Αυτή θέλω να βλέπω σε κάθε αγώνα. Αν παίζουμε έτσι όλα θα πάνε καλά».

Από την πλευρά των ποδοσφαιριστών μίλησαν, ο Βασίλης Πλουσής (ΠΟΑ) και ο σκόρερ Κώστας Γεωργούλης (Επισκοπή).

Β. Πλουσής:
«Στόχος μας ήταν να συνεχίσουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Έτσι όπως πήγε το ματς, όποιος έβαζε το γκολ, θα κέρδιζε. Στο α’ ημίχρονο ήμασταν κάπως καλύτεροι μπορώ να πω γιατί μπορέσαμε και βρήκαμε χώρους.

Στο β’ ημίχρονο η Επισκοπή μπήκε καλύτερα. Βρήκε το γκολ και έτσι έμεινε ως το τέλος του παιγνιδιού.
Εμείς πια θα πρέπει να πάμε στο επόμενο ματς. Στο τέλος που θα κάνουμε ταμείο και πιστεύω ότι θα έχουμε σωθεί . Καλή συνέχεια στην Επισκοπή».

Κώστας Γεωργούλης:

«Παίζαμε ένα πολύ σημαντικό παιγνίδι για μας με μια πολύ καλή ομάδα. Ζητούμενο ήταν η νίκη. Είμαστε παλύ χαρούμενοι που την κατακτήσαμε.

Αγωνιστικά, στο α’ ημίχρονο μπήκαμε δυνατά, κάναμε ευκαιρίες αλλά δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Η ομάδα του ΠΟΑ ανέβηκε, δεχθήκαμε κάποιες αντεπιθέσεις δίχως να αγχωθούμε ιδιαίτερα. Στο β’ ημίχρονο μπήκαμε δυνατά.

Το ψάξαμε το γκολ και ήρθε. Και ‘γω πιστεύω ότι θα κρινόταν στο γκολ η αναμέτρηση στο τέλος είμαστε πολύ χαρούμενοι».

Εν συνεχεία ο αμυντικός της ομάδας μας, μίλησε για το πόσο πολύ ήθελαν όλοι αυτή τη νίκη. «Τα ατυχή αποτελέσματα που κάναμε στην έδρα μας, μας πείσμωσαν πιο πολύ. Βλέπαμε ότι εντός έδρας, αν και ήμασταν καλοί δεν φτάναμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φαίνεται πως λειτούργησε ένα ηλεκτροσόκ που έγινε από τον προπονητή μας το οποίο μας «επανέφερε».
Είτε εντός, είτε εκτός έδρας, θα πρέπει να δίνουμε 100% των δυνατοτήτων μας για να φτάνουμε στη νίκη. Το πιστεύουμε όλοι ότι θα τα καταφέρουμε».

Τα σχόλια είναι κλειστά.