Επιστολή-τελεσίγραφο από τον Ολυμπιακό: Να δοθούν στη δημοσιότητα οι συνομιλίες των Ευαγγέλου, Φωτιά, αλλιώς μηνύσεις κατά των Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ

Επιστολή-τελεσίγραφο από τον Ολυμπιακό στην ΚΕΔ για να τηρηθούν οι κανονισμοί. Αν η ΚΕΔ δεν δημοσιεύσει τις συνομιλίες των Φωτιά, Ευαγγέλου και όλων των ρέφερι του ματς, τους ενημερώνει ότι θα κινηθεί νομικά «εναντίον σας για όλες τις μέχρι σήμερα έκνομες ενέργειες κατά του Ολυμπιακού». Επίσης, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ απαιτεί οι συνομιλίες να δημοσιοποιηθούν άμεσα όπως γίνεται στην Ισπανία, σύμφωνα και με την οδηγία της UEFA.
Επίσης, ο Ολυμπιακός επισυνάπτει χαρακτηριστικά δημοσιεύματα δημοσιοποίησης των συνομιλίων. Το πρώτο δημοσίευμα έχει να κάνει με το ότι η CONMEBOL, η αντίστοιχη UEFA της Λ. Αμερικής, δημοσίευσε τους διαλόγους του διαιτητή με το VAR από τις δύο επίμαχες φάσεις του τελικού του Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Ρίβερ και Μπόκα. Στο δεύτερο, ο διαιτητής στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα, Αργεντινή-Βραζιλία, κατηγόρησε δημόσια το VAR για το ότι δεν τον κάλεσε να δει ορισμένες επίμαχες φάσεις και ουσιαστικά έμεινε εκτεθειμένος.
Επίσης, και η UEFA ικανοποιεί σχετικά αιτήματα για τους αγώνες του Champions League, εφόσον οι συνομιλίες στο VAR ζητηθούν από κάποια ομάδα. Αρα, δεν είναι δυνατόν να τους έβαλε η UEFA στην ΚΕΔ και να μην εφαρμόζουν αυτά που ισχύουν διεθνώνς.
Αναλυτικά η επιστολή του Ολυμπιακού:

Προς:
Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ΕΠΟ
– κ. Vitor Manuel deMelo Pereira,Πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
– κ. Juan FernandezMarin, Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας
– Leif Lindberg, Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας

Κοινοποίηση σε:

– Επιτροπή Παρακολούθησης ΕΠΟ
κ. Petr Fousek, Ανεξάρτητο Εμπειρογνώμονα της UEFA

– Εντεταλμένο εκπρόσωπο των FIFA/UEFA
κ. Mr. Herbert Hubel

Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA
– κ. Μάριο ΓεωργίουUEFA

– Super League 1

Αξιότιμοι Κύριοι,

Στο χθεσινό παιχνίδι που διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου μεταξύ της γηπεδούχου Π.Α.Ε. ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. και της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ γίναμε μάρτυρες αυτού που γνωρίζαμε ήδη από τον ορισμό των Διαιτητών της αναμέτρησης : μιας προμελετημένης και εκτελεσμένης με χειρουργική ακρίβεια αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα στην κατεύθυνση της οποίας χρησιμοποιήθηκε και το VAR .

Για ακόμα μία φορά σκοπούμενες ενέργειες και παραλείψεις εις βάρος του Ολυμπιακού είχαν σαν συνέπεια όχι μόνο την αλλοίωση του αποτελέσματος του αγώνα αλλά και ολόκληρου του πρωταθλήματος. Για τους λόγους αυτούς, απαιτούμε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας να δημοσιευτούν άμεσα εντός 24 ωρών οι ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Διαιτητή της Αναμέτρησης κ. Φωτιά, του Διαιτητή VAR κ. Ευαγγέλου και όλων των Βοηθών, των Βοηθών VAR και του Τέταρτου Διαιτητή προκειμένου να κάνουμε χρήση αυτών για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας ενώπιον παντός αρμοδίου δικαστηρίου και εισαγγελικής αρχής .

Επειδή η μη δημοσίευση των συνομιλιών συνιστά από μέρους σας συγκάλυψη εκνόμων ενεργειών

Επειδή έχετε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να διασφαλίσετε με κάθε ενέργειά σας την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος

Επειδή αμείβεστε παχυλά για αυτό, ενώ η δική μας οικονομική και όχι μόνο ζημιά είναι ανυπολόγιστη

Σας δηλώνουμε ότι αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των 24 ωρών και δεν δημοσιοποιήσετε τις εν λόγω συνομιλίες, θα κινηθούμε νομικά και εναντίον σας για όλες τις μέχρι σήμερα έκνομες ενέργειες κατά του Ολυμπιακού

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Για την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δημήτρης Αγραφιώτης
Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος
Σας προωθούμε επίσης, δύο δημοσιεύματα σχετικά με λανθασμένους χειρισμούς VAR και το πως αντιμετωπίστηκαν ΔΗΜΟΣΙΑ από CONMEBOL και διαιτητή αντίστοιχα:

https://www.eldia.com/nota/2019-10-2-20-11-0-conmebol-publico-los-audios-de-las-comunicaciones-entre-el-arbitro-del-river-boca-y-el-var-deportes

Το πρώτο δημοσίευμα έχει να κάνει με το ότι η CONMEBOL, η αντίστοιχη UEFA της Λ. Αμερικής, δημοσίευσε τους διαλόγους του διαιτητή με το VAR από τις δύο επίμαχες φάσεις του τελικού του Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Ρίβερ και Μπόκα.

https://www.marca.com/en/football/international-football/2019/07/09/5d24e5e3ca4741d3488b4620.html

Στο δεύτερο, ο διαιτητής στον ημιτελικό του Κόπα Αμέρικα, Αργεντινή-Βραζιλία, κατηγόρησε δημόσια το VAR για το ότι δεν τον κάλεσε να δει ορισμένες επίμαχες φάσεις και ουσιαστικά έμεινε εκτεθειμμένος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.