Όλα τα Νέα

Επίτιμος Δημότης Ανωγείων θα ανακηρυχθεί στις 13 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

254

Επίτιμος δημότης των Ανωγείων θα είναι από τις 13 Αυγούστου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε προσωπικά ο δήμαρχος Ανωγείων, αλλά και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ κατά την επίσκεψή του στο ορεινό χωριό του Ψηλορείτη για την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη, θα παραστεί και στις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Ανωγείων.

Τα Ανώγεια αναγνωρίζουν στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τη συνολική του στάση σχετικά με το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και τη διάθεσή του «να δείχνει συνεχώς το δρόμο στους νέους ώστε να ασχοληθούν με την ιστορία του τόπου και η νέα γενιά να προετοιμασθεί ώστε να αναλάβει τα ηνία της χώρας, δείχνοντας τον απαιτούμενο σεβασμό στην πνευματική, πολιτιστική και επιστημονική οντότητα της χώρας μας» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανόλης Καλλέργης και πρόσθεσε: «Άλλωστε, όπως και ο ίδιος ο Πρόεδρος μας τονίζει συνεχώς, μέσα από την ιστορία μπορεί ο πολίτης, αλλά κυρίως οι νέοι, να βρουν την πηγή αυτογνωσίας και της προόδου».

Οι Ανωγειανοί δείχνουν μεγάλο σεβασμό στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεδομένου μάλιστα και της φωνής που έχει, όπως ανέφερε ο κ. Καλλέργης, σχετικά με την ανάγκη ομόνοιας, ομοψυχίας και αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών αυτής της χώρας: «Είναι μία ήρεμη προσωπικότητα, με κύρος και σεβασμό, που υψώνει τη φωνή του για να κρατήσει ενωμένους τους Έλληνες κυρίως στις δύσκολες αυτές περιόδους που περνάμε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Μ. Λαμπαθάκη