Όλα τα Νέα

Επιβάτες καταγγέλουν την απαράδεκτη στάση των MINOAN LINES στις 22 Δεκεμβρίου

1,035

Ως επιβάτες του πλοίου FESTOS PALACE της εταιρείας MINOAN LINES της γραμμής Χανιά-Ηράκλειο-Πειραιάς που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 22 Δεκεμβρίου 2019 δηλώνουμε την δυσαρέσκεια μας απέναντι στην εταιρεία και στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η διαχείριση των επιβατών κατά την καθυστέρηση του απόπλου από το λιμάνι του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα το καράβι δεν μπόρεσε να δέσει στο λιμάνι την προβλεπόμενη ώρα λόγω καιρικών συνθηκών που είχαν και σαν συνέπεια βλάβη στο σκάφος (η οποία στη συνέχεια επισκευάστηκε).
Παρόλα αυτά δεν έγινε ποτέ η επίσημη ενημέρωση από την πλοιοκτήτρια εταιρεία προς τους επιβάτες. Μετά την καθυστερημένη επιβίβαση από Ηράκλειο, ανακοινώθηκε η ύπαρξη απαγορευτικού λόγω καιρικών συνθηκών με απόφαση του λιμεναρχείου.

Τα ξημερώματα της 23ης Δεκεμβρίου, αν και υπήρχε πρόβλεψη για απαγορευτικό λόγω καιρού έως το βράδυ της ίδιας μέρας, η εταιρεία δεν ενημέρωσε για την ώρα απόπλου, ενώ ταυτόχρονα ανακοίνωνε ότι “όποιος κατέβει το κάνει με δική του ευθύνη διότι το πλοίο μπορεί να φύγει ανά πάσα στιγμή”.

Έτσι από τις 6π.μ. έως τις 4μ.μ., που ανακοινώθηκε η ώρα αναχώρησης για τις 10:30 μ.μ., οι επιβάτες βρίσκονταν ουσιαστικά σε “ομηρία”.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα τους βρίσκονταν οικογένειες με μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες, ασθενείς, αλλά και κόσμος που δεν μπορούσε να φύγει, καθώς τα οχήματά τους ήταν εγκλωβισμένα στο γκαράζ.

Παρά τους τεράστιους τζίρους που εμφανίζει η συγκεκριμένη εταιρεία κάθε χρόνο, δεν παρείχε ούτε τα αναγκαία στον κόσμο που ήταν σε “ομηρία” στο πλοίο (μικρά γεύματα, νερό, αναψυκτικά, ξεκούραση σε έγκυες κλπ, όπως προβλέπεται από το νόμο 4487/2017 άρθρο 42, ακόμα και σε περιπτώσεις δυσμενών καιρικών συνθηκών και μη υπαιτιότητας της εταιρείας).

Η στάση της εταιρείας ήταν απαράδεκτη και για τη μη ενημέρωση αλλά και για τη μη παροχή των προβλεπόμενων. Μάλιστα ιδιαίτερα εριστική ήταν η στάση του Ύπαρχου, ο οποίος όχι μόνο απέρριψε τα αιτήματα μας (ως εκπρόσωπος της εταιρείας), αλλά έφτασε στο σημείο να απειλεί τους αγανακτισμένους επιβάτες με αποκλεισμό από το ταξίδι.

Διεκδικούμε:

1) Επίσημη απάντηση της εταιρείας για τα παραπάνω.
2) Αποζημίωση για τον κόσμο που δεν του προσφέρθηκαν τα προβλεπόμενα.
3) Δέσμευση της εταιρείας ότι σε αντίστοιχη περίπτωση στο μέλλον θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους επιβάτες.

Τέλος, σημαντική ήταν η συμβολή των εργαζομένων στο πλοίο καθ’ όλη τη διάρκεια της καθυστέρησης και του ταξιδιού παρά τις αντιξοότητες για τους ίδιους και για τους επιβάτες.

Επιστολή διαμαρτυρίας – καταγγελίας από δυσαρεστημένους επιβάτες του πλοίου FESTOS PALACE, των Μινωικών Γραμμών  και της γραμμής “Χανιά-Ηράκλειο-Πειραιάς”, στις 22/12/2019