Έρχεται ηλεκτρονική διασύνδεση ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ

Μετά από πολλές καθυστερήσεις προωθούνται η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ και η ηλεκτρονική τιμολόγηση. Στόχος να συλληφθούν τα 7,4 δισ. ευρώ που χάνονται από ΦΠΑ και 4,5 δισ. από εικονικά και πλαστά τιμολόγια.

Αυστηρότερες ποινές για φοροδιαφυγή αλλά και επιτάχυνση της διασύνδεσης σε πραγματικό χρόνο των ταμειακών μηχανών με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και των ηλεκτρονικών τιμολογίων προανήγγειλε την Τετάρτη ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής κ. Γιώργος Πιστικής.

Την αφορμή έδωσε η εξάρθρωση του κυκλώματος με τις εταιρίες που είχαν κατασκευάσει συνολικά δέκα εφαρμογές για να «εξαφανίζουν» μέρος ή και το σύνολο αποδείξεων πώλησης αγαθών.

Συγκεντρωτικά στοιχεία για τις απώλειες σε φόρους δεν υπάρχουν καθώς μπορούν να καταγραφούν μόνο οι περιπτώσεις που συλλαμβάνονται από τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ και όχι αυτές που διαφεύγουν που είναι και οι περισσότερες.

powered by Rubicon Project
Μόνο από το ΦΠΑ που περιλαμβάνεται σε κάθε συναλλαγή προϊόντων και υπηρεσιών, οι απώλειες για το 2017 σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕ φτάνουν στο 33,9%, ποσοστό που αντιστοιχεί στο ιλιγγιώδες ποσό των 7,4 δισ. και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εντός της ΕΕ μετά της Ρουμανίας.