Όλα τα Νέα

Έρχονται στην Ελλάδα Ινφαντίνο και Τσέφεριν – Ραγδαίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο

184

Στην Ελβετία, για συνάντηση με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν αλλά και με στελέχη των FIFA, UEFA βρίσκεται ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Στο ραντεβού δεν θα παραστεί κανείς άλλος, ενώ ο Υπουργός έχει πάρει μαζί του μόνο τους συμβούλους του. Το ραντεβού έγινε και ο Τσέφεριν αποδέχθηκε πρόκληση για να έρθει στην Ελλάδα να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πάντως, την επόμενη εβδομάδα αναμένεται ο πρόεδρος της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Οι συναντήσεις θα έχουν θέμα το μνημόνιο που θέλει να επιβάλλει η Κυβέρνηση στο ποδόσφαιρο.
Ο πρόεδρος της FIFA, Τζiάνι Ινφαντίνο, βρέθηκε στο συνέδριο της AIPS που διεξάγεται στη Βουδαπέστη και συνομίλησε το απόγευμα της Δευτέρας και με δημοσιογράφους αναφερόμενος και στην Ελλάδα και στο επίμαχο ζήτημα του ποδοσφαίρου.
Ο Ινφαντίνο τοποθετήθηκε σε ερώτηση Έλληνα δημοσιογράφου της ΕΡΤ, σχετικά με την θέση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας στις πρωτοβουλίες κυβερνήσεων στο να εμπλακούν στα του εγχώριου ποδοσφαίρου. Ο ισχυρός άνδρας της FIFA είπε ανάμεσα στα άλλα πως «για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τις Κυβερνήσεις». Αναλυτικά σχολίασε ο κ.Ινφαντίνο: «Οι κυβερνήσεις κατανοούν τον παιδευτικό χαρακτήρα που έχει το ποδόσφαιρο για τις κοινωνίες. Πρέπει να μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές ώστε να προσπαθήσουμε να διώξουμε, ιδιαίτερα από το ποδόσφαιρο, όποιον επιχειρεί να κάνει κάτι παράνομο και αντίθετο με τους κανόνες»