Εργατικά Κέντρα Κρήτης: Το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Το 37 ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ

Είναι σαφές πλέον και μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΓΣΕΕ στις 20 Μαρτίου για να αποφασιστεί η διενέργεια του 37ου Συνεδρίου και τις βιαιότητες που έλαβαν χώρα για να μην υπάρξει απόφαση, πως οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ συνεχίζουν τους τραμπουκισμούς με μοναδική επιδίωξη την οριστική ματαίωση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ και το διορισμό προσωρινής –δοτής– Διοίκησης στη Συνομοσπονδία.

Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα, με όρους κατασταλτικής ωμότητας, που προσιδιάζει σε άλλους καιρούς και εποχές, παρεμποδίζουν τις αρχαιρεσίες σε μεγάλα Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, όπως στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τη μαζικότερη και ιστορικότερη δευτεροβάθμια οργάνωση εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα.

Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα όπου εκατοντάδες μεταφερόμενοι νεαροί φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και συνταξιούχοι, με την καθοδήγηση μιας χούφτας εκλεγμένων συνδικαλιστών και κομματαρχών, επιδίδονταν επί τέσσερις μέρες σε πράξεις βίας και παρεμπόδισης των εργασιών του συνεδρίου, με «αίτημά» τους τη διαμόρφωση για το Π.Α.ΜΕ ευνοϊκών εκλογικών συσχετισμών, ήταν το αποκορύφωμα πρακτικών που παραπέμπουν περισσότερο σε «τάγματα εφόδου» και λιγότερο σε Συνδικαλιστική Παράταξη, επίγονο συνδικαλιστικών σχημάτων και αγωνιστών που στην 100χρονη ιστορία της Συνομοσπονδίας έχουν –ομολογουμένως– δώσει δύσκολες και κρίσιμες μάχες για τη διαφύλαξη του θεσμού.

Οι εκατοντάδες εκλεγμένοι σύνεδροί μας, άφησαν πίσω τους εργασίες, οικογένειες και υποχρεώσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα δημοκρατικό συνέδριο, να μοιραστούν προβληματισμούς, να αντιπαρατεθούν στο πεδίο του δημοκρατικού διαλόγου και των συνεδριακών διεργασιών και τέλος να μπορέσουν να ασκήσουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Δυστυχώς όλοι οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες μας βίωσαν πρωτόγνωρες καταστάσεις. Έγιναν αποδέκτες ξυλοδαρμών, ύβρεων, τραμπουκισμών και παρεμποδίσεων, κυρίως από νεαρούς μη συνέδρους -προφανώς στο πλαίσιο εκπαίδευσης του νέου κομματικού «φυτωρίου» τραμπούκων- που είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία από διάφορα μέρη της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης ως δευτεροβάθμιες οργανώσεις – μέλη της ΓΣΕΕ, θα προασπίσουμε το θεσμό με κάθε τρόπο και κάθε προβλεπόμενη στο νόμο και στο καταστατικό διαδικασία. Στη δημοκρατία, κάτι που ξεχνά το ΠΑΜΕ, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία.

Συνέδριο μπορεί να γίνει, πρέπει να γίνει και ΘΑ ΓΙΝΕΙ !

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
Εργατικό Κέντρο Χανίων
Εργατικό Κέντρο Λασιθίου
Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Τα σχόλια είναι κλειστά.