Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Να ανακληθούν οι απολύσεις συναδέλφων

Την ανάκληση των απολύσεων επτά εργαζομένων στο χώρο τη υγείας ζητούν με ανακοίνωση τους τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ. Όπως μάλιστα καταγγέλουν τις επόμενες ημέρες αναμένεται η απόλυση άλλων 17 εργαζομένων.

Η ανακοίνωση:

«Μια εβδομάδα μετά την κυβερνητική φιέστα και τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού υγείας ότι δεν διώχνουμε αλλά βάζουμε στο σύστημα υγείας εργαζομένους, επτά εργαζόμενοι σε πλυντήρια και τεχνική υπηρεσία έχασαν τη δουλειά τους – απολύθηκαν μένοντας έξω από τις λίστες των επικουρικών που συντάσσονται από την ΥΠΕ, μεγαλώνοντας τον κατάλογο των απολυμένων εργαζομένων από ΜΕΘ, Παιδοψυχιατρική και προσωπικό ασφαλείας Βενιζελείου.

Το επόμενο διάστημα κινδυνεύουν με απόλυση 17 εργαζόμενοι (σε σίτιση και καθαριότητα) που καλύπτουν σημαντικό μέρος των μεγάλων ελλείψεων.

Χρόνια τώρα το σωματείο πρωτοστατεί στον αγώνα με αιχμή το στόχο για ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ όλων, συμβασιούχων και εργολαβικών συναδέλφων που χρόνια δουλεύουν στο πλευρό μας. Απαιτήσαμε και απαιτούμε – χωρίς καμιά ταλάντευση, χωρίς παζάρια στις πλάτες τους – όχι απλά, να μην απολυθεί κανείς αλλά να μονιμοποιηθούν!

Την ίδια ώρα– Διοίκηση – κυβέρνηση που διώχνει τους εργολάβους ψήφισε – υπέγραψε – νομοθέτησε ατομική σύμβαση με πετσοκομμένα δικαιώματα και ημερομηνία λήξης.αντί να τους προσλάβει με σύμβαση αορίστου χρόνου με πλήρη δικαιώματα και την ώρα που τους έχει …ανακηρύξει «δημόσιους υπάλληλους» (!!!), τους κρατάει ομήρους με ατομικές συμβάσεις με όριο τους 24 μήνες και μετά ΑΠΟΛΥΣΗ.

Αντί να δώσει πλήρες ωράριο για τις πάγιες ανάγκες που καλύπτουν, τους εξαναγκάζει σε 6ωρο, που στην πράξη σημαίνει: εξόντωση για να βγει η δουλειά στην καθαριότητα και να δουλεύουν απλήρωτοι υπερωριακά.

Αντί να προσλάβει μόνιμους διοικητικούς, τεχνικούς και τραπεζοκόμες, αποσπά καθαριστές σ΄ αυτούς τους κλάδους με συνέπεια τη μεγαλύτερη εντατικοποίηση στην καθαριότητα.

Αντί να δώσει 751 κατώτερο μισθό ή τον εισαγωγικό μισθό του Δημοσίου, δικαιώματα αναρρωτικών, εγκυμοσύνης κ.λπ., τους καθηλώνει στα 560€ μαζί με το ανθυγιεινό που έχει ήδη αναγγείλει ότι θα το κόψει!!

Για όλους αυτούς τους συναδέλφους μας, ο υπουργός Υγείας, η ΔΥΠΕ και η διοίκηση απορρίπτουν επανειλημμένα το αίτημα για μονιμοποίηση τους, αν και αναμφισβήτητα είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, αλλά κυρίως, έχουν δικαίωμα κι ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά, όπως όλοι οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε. Να παλέψουμε για το δίκιο μας!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις να μην υποκύψουν στη μοιρολατρία «του τίποτα δε γίνεται», να μην «τσιμπήσουν» στον εφησυχασμό και τις ψεύτικες ελπίδες, που καλλιεργεί η κυβέρνηση.

Καλούμε τους μόνιμους συναδέλφους να στηρίξουν τον αγώνα των συμβασιούχων και εργολαβικών συναδέλφων.
Να μην επιτρέψουμε να περάσει το «διαίρει και βασίλευε».

Στην κυβερνητική προπαγάνδα περί δήθεν «αναβάθμισης των δημόσιων μονάδων υγείας» απαντάμε με τη συνέχιση του αγώνα μας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα, μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, ένταξη στα ΒΑΕ όσων εργάζονται στις αντίστοιχες συνθήκες!!!

ΣΗΜΕΡΑ πια που η περιβόητη προκήρυξη των περίπου 1.120 μονίμων, η οποία ακυρώθηκε για να εκδοθεί ξανά (που δήθεν θα «τακτοποιούσε» τους από 5ετίας επικουρικούς πλην γιατρών) φανερώνει ότι αρκετοί συνάδελφοι θα απολυθούν το Μάη!

Σήμερα που υπάρχει εμπειρία από τις απολύσεις δεκάδων εργαζομένων, κανένας δεν πρέπει να εφησυχάζετε! Τώρα πρέπει να εντείνουμε την πίεση μας να ΜΗΝ απολυθεί κανείς!!! Η μόνη ρεαλιστική λύση είναι η μετατροπή των συμβάσεων ΟΛΩΝ σε ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ!!!»

Τα σχόλια είναι κλειστά.