Εσπασαν τα ισόβια για τους δράστες της δολοφονίας του Λουκμάν

Η αναγνώριση του ελαφρυντικού στους δράστες της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν , που ομόφωνα κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ρατσιστικό κίνητρο, είχε σαν αποτέλεσμα να … σπάσει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης .

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 6-1 αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και επέβαλε συνολική ποινή 21 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια με νερά και φώναξαν φασίστες, κουφάλες, θέλετε κρεμάλες. Διμοιρία της αστυνομίας μπήκε μέσα στη δικαστική αίθουσα και απομάκρυνε όσους φώναζαν.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι το κίνητρο της πράξης ήταν ρατσιστικό και ότι οι Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος με διαδοχικές πράξεις σκότωσαν με άμεσο δόλο τον άτυχο νέο, πακιστανικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, διαγνώστηκε η ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου (79 ΠΚ), καθώς «η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό επιτέθηκαν σε βάρος του.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να απορριφθούν όλοι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί, και συγκεκριμένα τα αιτήματα μετατροπής της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.