Όλα τα Νέα

Εξαιρετικές οι φετινές κρατήσεις στο Ρέθυμνο για το 2017

Η τουριστική σεζόν φαίνεται να είναι παρά πολύ καλή, ίσως λίγο καλύτερη από το 2016

251

«Εξαιρετικές φάνηκαν να είναι οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία του Ρεθύμνου για το 2017. Βοήθησε ιδιαίτερα το καθολικό Πάσχα το οποίο συνέπεσε με το δικό μας», όπως σχολίασε ο Νίκος Κουμνάς, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών Ρεθύμνου. Η τουριστική σεζόν φαίνεται να είναι παρά πολύ καλή, ίσως λίγο καλύτερη από το 2016. Ήδη πέρυσι, τον Οκτώβρη του 2016 είχε 20% αύξηση από τον Οκτώβρη του 2015.

Φέτος η τουριστική σεζόν προμηνύετε να εξελιχθεί πολύ καλά με επισκέπτες από όλες τις χώρες, όμως οι εθνικότητες, λεγόμενες ως «κλασσικές αγορές» (Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία) έχουν αύξηση τάξεως 15% – 18% για τη φετινή χρονιά.

Τέλος, τεράστιο κίνδυνο διατρέχουν όλοι οι οδηγοί στον ΒΟΑΚ, πόσο μάλλον όταν το Ρέθυμνο δέχεται καθημερινά αφίξεις τουριστών από τα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου. Το Νομαρχιακό οδικό δίκτυο από την άλλη έχει καταφέρει διάχυση του τουρισμού στα Νότια παράλια και τον αγροτουρισμό. Παρ’ όλα αυτά ο Σύλλογος ξενοδόχων Ρεθύμνου, σύμφωνα με την περυσινή μελέτη που έκανε στο νομό Ρεθύμνου, είδε ότι το Ρέθυμνο σε γενικές γραμμές είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα σε σχέση με άλλους νομούς. Τα μοναδικά σημεία που υστερεί, είναι οι υποδομές, οι μεταφορές και η επεξεργασία απορριμάτων.

www.pparapolitikakritis.gr