Έξι φυσικοί του ΕΜΠ στους ερευνητές με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως

Μία ακόμη σημαντική διάκριση για τους εκπροσώπους ελληνικού πανεπιστημίου έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες επιτυχίες των ανωτάτων Ιδρυμάτων της χώρας. Έξι Καθηγητές Φυσικής του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου βρίσκονται στους πρώτους 200 από τους 672 ερευνητές με την μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως (Most Highly Cited Researcher, h>100) στη διεθνή κατάταξη Webometrics 2019, στη Φυσική Υψηλών Ενεργειών (High Energy Physics).

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Ιδρύματος, ο καθηγητής Γεώργιος Τσιπολίτης με την 45η θέση που κατέλαβε, είναι πρώτος μεταξύ των 11 Ελλήνων που διακρίθηκαν. Οι υπόλοιποι πέντε διακριθέντες καθηγητές του Ε.Μ.Π. είναι οι Εμμανουήλ Δρης (θέση 73), Θεόδωρος Αλεξόπουλος (θέση 74), Σταύρος Μαλτέζος (θέση 87), Ευάγγελος Γαζής (θέση 121) και Κωνσταντίνος Κουσούρης (θέση 191).

Σε μήνυμά της η πρυτανεία του Ε.Μ.Π. έδωσε σήμερα συγχαρητήρια σε όλους τους διακριθέντες, οι οποίοι με το ερευνητικό τους έργο τιμούν το Ε.Μ.Π. και κοσμούν την Ελληνική επιστημονική κοινότητα.

Advertisement: 0:15

Τα σχόλια είναι κλειστά.