FIFA και UEFA καλούν σε συνάντηση Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Αλαφούζο και Σαββίδη

-Δικαίωση για τον ηγέτη του Ολυμπιακού που έριξε πρώτος το… μπαλάκι

 

 

Ο κύβος ερίφθη, μια μέρα μετά τα όσα είπε ο Μαρινάκης
«Συμφωνώ σε μια συνάντηση πραγματικών ιδιοκτητών με τον κ. Σαββιδη , τον κ. Μελισσανίδη, ώστε πραγματικά να δούμε τι ποδόσφαιρο θέλουμε», ανέφερε ο ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης στο ΔΣ της Superleague, όπου έδωσε το παρών (12/12) τόσο για να συζητηθούν οι αποκαλύψεις για την υπόθεση Σαββίδη, ΠΑΟΚ και Ξάνθης, όσο και άλλα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όσον αφορά στο πρώτο σκέλος, αυτό της κοινής συνάντησης, η δικαίωση για τον Βαγγέλη Μαρινάκη έρχεται από την Ελβετία.
Πιο συγκεκριμένα από τη Νιόν της Ελβετίας, όπου έγιναν οι συναντήσεις των FIFA, UEFA την Τρίτη (10/12) με τους Χούμπελ, Φούσεκ, Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ (σ.σ. οι τρεις τελευταίοι είναι της ΚΕΔ) και την Τετάρτη (12/12) με τους Αυγενάκη και Γραμμένο. Όπως ειπώθηκε στη διάρκεια των πολύωρων συζητήσεων για όλα τα θέματα, μετά τις γιορτές θα κληθούν στον ίδιο χώρο, δηλαδή στα γραφεία της UEFA, οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος και ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, προκειμένου να βρουν κοινό σημείο επαφής για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, να βρουν πρόεδρο της ΕΠΟ κοινής αποδοχής, ΔΣ της ΕΠΟ κοινής αποδοχής αλλά και ΚΕΔ κοινής αποδοχής. Θα υποχρεωθούν να τα βρουν, προκειμένου να επέλθει η ηρεμία, επειδή μετά τις 31 Ιουλίου η επιτηρήσει τελειώνει.
Πρόβλημα ουδέν, προπαγάνδα κάνουν
Άρα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον Μαρινάκη όπως έσπευσαν να συμπεράνουν κάποιοι. Αντιθετα, ο ηγέτης του Ολυμπιακού δείχνει ότι είναι πολύ μπροστά από τις εξελίξεις, αφού δικαιώθηκε με την πρότασή του για κοινή συνάντηση. Προπαγάνδα κάνει το παρακμιακό σάιτ που ανήκει σε συγκεκριμένη ΠΑΕ, όμως έχει απαξιωθεί στα μάτια της πλειοψηφίας των φιλάθλων.
Δύσκολες στιγμές ο Γραμμένος
Η είδηση είναι ότι εκλογές στην ΕΠΟ θα γίνουν πριν από τις 31 Ιουλίου, δηλαδή πριν ολοκληρωθεί η επιτήρηση, ώστε να γίνουν υπό την επίβλεψη των FIFA, UEFA. Μια ακόμη είδηση είναι ότι ο Γραμμένος πέρασε δύσκολες στιγμές, όταν η κουβέντα έφτασε στα οικονομικά της ΕΠΟ. Του έβαλαν χρονοδιαγράμματα με στόχους, ζητώντας να προσλάβει άμεσα και αναπληρωτή εκτελεστικό γραμματέα. Αν δεν υλοποιηθούν οι στόχοι, δηλαδή οι μεταρυθμίσεις που ζήτησαν, τότε θα κοπεί η χρηματοδότηση, άρα η ΕΠΟ θα… κλατάρει οικονομικά. Εδώ, έχουμε να κάνουμε και με δικαίωση των καταγγελιών του Ολυμπιακού.
Θα φύγουν … εξυγιαντές, ΚΕΔ και διαιτητές
Πάντως, δεν υπάρχει περίπτωση ο Γραμμένος να είναι πρόεδρος κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ, ούτε οι περισσότεροι από το παρόν ΔΣ να είναι και στο επόμενο. Όπως δεν υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν στην ΚΕΔ οι Περέιρα, Μαρίν, Λίντμπεργκ, Τριτσώνης, Κουκουλάκης, Καλύβας, Ιωσηφόγλου. Επίσης, θα φύγουν και αρκετοί διαιτητές, βοηθοί και παρατηρητές, ειδικά κάποιοι διεθνείς που προκάλεσαν και προκαλούν. Είναι μονόδρομος οι ριζικές αλλαγές στο ποδόσφαιρο και στη διαιτησία.
Ζητείται εγγύηση για το 50-50
Παρόλα, αυτά το μεγάλο θέμα είναι ότι κανείς δεν εγγυάται το 50-50 και την ισονομία μέχρι και το καλοκαίρι. Όμως, δεν αποκλείεται αυτό να τεθεί στη συνάντηση των ιδιοκτητών, η οποία, όπως προαναφέραμε, θα γίνει μετά τις γιορτές στη Νιόν της Ελβετίας. Πάντως, FIFA και UEFA ζήτησαν να παραπέμπονται όλες οι δυσφημιστικές δηλώσεις καθώς, όπως ειπώθηκε από τις συνολικά 74 υποθέσεις πιθανών δυσμενών δηλώσεων που έφτασαν στους αθλητικούς εισαγγελείς, μόνο για τις 12 ασκήθηκαν πειθαρχικές διώξεις…

Τα σχόλια είναι κλειστά.