Φοίβος Ιωαννίδης: Η αλήθεια για τον Ηρακλή και τον Παύλο Τσίπρα

Εάν ένας δικαιούται να ομιλήσει για την περίοδο της χούντας είναι ο Φοίβος Ιωαννίδης. Και με αφορμή τη συζήτηση για τον πατέρα και του θείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο βετεράνος πολιτικός έχει κάνει μια δήλωση στα σημερινά ΝΕΑ μια δήλωση που ξεκαθαρίζει την κατάσταση:

«Κανένας γιος δεν φταίει για όσα έκανε ο πατέρας του, ή οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειάς του, ιδίως μάλιστα πριν γεννηθεί. Κανένας, είτε είναι πολιτικός είτε όχι, είτε λέγεται Αλέξης Τσίπρας είτε Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώ για αυτά τα θέματα όσο μπορώ λιγότερο, και μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας. Έχω αναφερθεί δημόσια, ερωτώμενος, στο ρόλο του Ηρακλή Τσίπρα, θείου του Πρωθυπουργού, επί Δικτατορίας.

Εν συντομία, συμμετείχε στη δράση της οργάνωσης ΔΕΚΑ Κρήτης που είχα ιδρύσει μαζί με άλλους αγωνιστές, διέφυγε τη σύλληψη, απέκτησε ρόλο επί Ασλανίδη στον Παναθηναϊκό, καταδικάστηκε μεν σε ποινή φυλάκισης δύο ετών αλλά έμεινε μόνο την παραμονή της δίκης μας στη φυλακή, αφού του χορηγήθηκε, παρανόμως, αναστολή, δοθέντος ότι είχε καταδικαστεί προδικτατορικά δύο φορές για απάτη σε ποινή πάνω από έξι μήνες η καθεμία.

Μετά, μαζί με τον αδερφό του, Παύλο Τσίπρα, που είχε συλληφθεί για λίγο διάστημα αλλά αφέθηκε ελεύθερος, πράγματι ανέλαβαν δημόσια έργα στην Κρήτη, πιθανόν και αλλού.

Αυτή είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια. Τα άλλα που λέγονται και γράφονται είναι ωραιοποιήσεις ή υπερβολές.

Στα 83 μου χρόνια, δεν δικαιούμαι να υποτιμώ την αξία του παρελθόντος και της ιστορίας. Αλλά η ζωή, η πολιτική και η δημοκρατία, βρίσκουν ή χάνουν το νόημά τους, στις ιδέες που υπηρετούμε, ή προδίδουμε, σήμερα και κάθε μέρα.”

Τα σχόλια είναι κλειστά.