Φωτιά στο Ρέθυμνο! [upd]

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στο Ρέθυμνο που έχει προκαλέσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στην πόλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση ενώ στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ για την κατάσβεση έχουν προστρέξει και κάτοικοι από την γύρω περιοχή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Ρεθύμνου Δημήτρη Λελεδάκη: “Η κατάσταση είναι τραγική. Η φωτιά καίει στον επαρχιακό δρόμο προς Άγιο Βασίλειο και βρίσκεται σε απόσταση 100 μέτρων από τα σπίτια”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι από το πρωί, οι οποίοι αλλάζουν φορά ανά δύο λεπτά, γεγονός που δυσχεραίνει τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η πυρκαγιά έχει εκδηλωθεί μεταξύ του λόφου του Τιμίου Σταυρού και της δημοτικής οδού Κουρμούλη, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση, αλλά ανάμεσα σε κατοικημένες περιοχές.

Να σημειωθεί επίσης ότι έχει σχηματιστεί ουρά αυτοκινήτων και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού, ενώ συνιστάγται ιδιαιτέρως η προσοχή των οδηγών λόγω και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας στο σημείο.

Ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Κρήτη σήμερα είναι πολύ υψηλός και κατηγορίας 3, λόγω των ισχυρών νοτιάδων που σαρώνουν το νησί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.