Όλα τα Νέα

Φρενίτιδα επικρατεί γύρω από την K pop. Mήπως απειλείται η αμερικάνικη μουσική βιομηχανία;

Φρενίτιδα επικρατεί γύρω από την K pop. Mήπως απειλείται η αμερικάνικη μουσική βιομηχανία;

343
Πολλοί μουσικόφιλοι τα τελευταία χρόνια στρέφονται προς την K και την J pop (κορεάτικη και γιαπωνέζικη ποπ). Φαίνεται πώς λίγοι πλέον μένουν ασυγκίνητοι από αυτό το είδος μουσικής και οι περισσότεροι μάλλον επειδή αγνοούν την ύπαρξη της.

Η νοτιοκορεατική μουσική βιομηχανία άρχισε από το 2012 να λαμβάνει παγκόσμια αναγνώριση. Μάλιστα τα συνολικά έσοδα από περιοδείες , πωλήσεις δίσκων κτλ έφτασαν εκείνη τη χρονιά για πρώτη φορά αυτά της αμερικανικής.

Οι νοτιοκορεάτες ανέκαθεν έγραφαν μουσική και προτιμούσαν να ακούσουν οτιδήποτε εγχώριο. Δεν ασπάζονται τα δυτικά ευρέως γνωστά πρότυπα και δεν γνωρίζουν πολλά από την ευρωπαϊκή και αμερικάνικη ποπ.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί φαινόμενο ότι η εμπορικότητα των τραγουδιών έγκειται στην αποθέωση του γυμνισμού, των ναρκωτικών, της τελειότητας. Τα τραγούδια που δεν εκφράζουν αυτόν τον τοξικό τρόπο ζωής είναι πολύ λίγα πλέον. Μετρημένα στα δάκτυλα όσα αφορούν την ποπ κυρίως δυτική κουλτούρα.

Πλέον σταρ γίνεσαι με κριτήριο τη μαγκιά που κουβαλάς, τη σκηνική παρουσία και λιγότερο με το ταλέντο.

Αυτό όπως δείχνουν τα νούμερα προτιμάται από το κοινό …μέχρι να ακούσει κανείς K pop (και λιγότερο J pop). Αναρίθμητα τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες. Αρκετοί ομολογουμένως πολύ καλοί με τραγούδια γεμάτα νόημα και όμορφα μηνύματα (βλέπε BTS, SEVENTEEN,MONSTA X , BLACKPINK κ.α)

Είναι αλήθεια πως αν κάποιος έρθει σε επαφή με αυτή τη μουσική δύσκολα θα βρει βίντεο κλίπ κακοφτιαγμένο ή πρόστυχο. Χαρακτηρίζονται από δύσκολες και εντυπωσιακές χορογραφίες που αφήνουν το κοινό άφωνο από το συγχρονισμό και την ένταση.

Δεν είναι τυχαίο ότι το Νο1 K pop συγκρότημα είναι Κpop συγκρότημα και δεν είναι άλλοι από τους BTS (Bangtan Boys).

7 στον αριθμό με εξαιρετικές φωνητικές και χορευτικές ικανότητες κατάφεραν να εκτοπίσουν μεγάλα ονόματα της αμερικανικής pop.

Οι εταιρείες που μανατζάρουν καλλιτέχνες του συγκεκριμένου είδους είναι πολλοί αυστηρές και οι όροι των συμβολαίων…δρακόντειοι.

Με τα χρόνια θα εκτοξευθεί ακόμα πιο πολύ η απήχηση αυτής της μουσικής στον κόσμο. Τα kpop group συνδυάζουν τα πάντα: την ποπ με τη ροκ , την κλασική με την ραπ κτλ φτιάχνοντας ένα ξεσηκωτικό κράμα.

Ποίος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα φάτε «σκάλωμα»;