Όλα τα Νέα

Γαύδος: Παραίτηση με καταγγελίες: «Στο νησί κυριαρχεί ο διχασμός, το μίσος, οι εκφοβισμοί, η συκοφαντία»

Σοβαρές καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στη Γαύδο περιέχει η επιστολή παραίτησης της δασολόγου Λίλιαν Στεφανάκη από τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

431

Σοβαρές καταγγελίες για όσα συμβαίνουν στη Γαύδο περιέχει η επιστολή παραίτησης της δασολόγου Λίλιαν Στεφανάκη από τη θέση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κα Στεφανάκη επισημαίνει ότι «η μικρή μου εμπειρία κατέδειξε ότι τα πραγματικά προβλήματα του νησιού είναι σε δεύτερη και τρίτη προτεραιότητα, αφού οι προσωπικές αντιπαραθέσεις προηγούνται. Στο νησί κυριαρχεί ο διχασμός, το μίσος, οι εκφοβισμοί, οι μηνύσεις, τα δικαστήρια, η συκοφαντία».

Παράλληλα, τονίζει ότι «δυστυχώς ο Δήμος Γαύδου, αυτή η μικρή κοινωνία των 50-60 μόνιμων κατοίκων, όχι μόνο αδυνατεί να λειτουργήσει με ομόνοια και αλληλεγγύη, αλλά αντίθετα, εμφανίζει “παθολογικά χαρακτηριστικά” τα οποία “σκοτώνουν” κάθε προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των λίγων αυτών κατοίκων, αλλά και κάθε προσπάθεια λειτουργίας ως οργανωμένης κοινωνίας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

Αναλυτικά, στην επιστολή παραίτησης η κα Στεφανάκη αναφέρει τα εξής:

«Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να υποβάλω την παραίτησή μου από τη θέση της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Γαύδου και να ζητήσω την άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας αντικατάστασή μου όπως προβλέπεται με το ν.3852/2010.

Η μικρή μου εμπειρία κατέδειξε ότι τα πραγματικά προβλήματα του νησιού είναι σε δεύτερη και τρίτη προτεραιότητα, αφού οι προσωπικές αντιπαραθέσεις προηγούνται.

Στο νησί κυριαρχεί ο διχασμός, το μίσος, οι εκφοβισμοί, οι μηνύσεις, τα δικαστήρια, η συκοφαντία.

Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μεγάλη συζήτηση, η οποία πρέπει να αρχίσει άμεσα μεταξύ των αρμοδίων φορέων, όπου με τόλμη και γενναιότητα, θα πρέπει να επιλυθεί το θεμελιώδες ζήτημα, πώς θα μπορέσει και αν θα μπορέσει να εφαρμοστεί, με επιτυχία, η γενική αρχή «Κάθε νησί και Δήμος», στην περίπτωση της Γαύδου.

Δυστυχώς ο Δήμος Γαύδου, αυτή η μικρή κοινωνία των 50-60 μόνιμων κατοίκων, όχι μόνο αδυνατεί να λειτουργήσει με ομόνοια και αλληλεγγύη, αλλά αντίθετα, εμφανίζει “παθολογικά χαρακτηριστικά” τα οποία “σκοτώνουν” κάθε προσπάθεια ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των λίγων αυτών κατοίκων, αλλά και κάθε προσπάθεια λειτουργίας ως οργανωμένης κοινωνίας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους του Δημοτικούς Συμβούλους και Δημότες που γνωρίζοντας πως είναι ευλογημένοι ζώντας στο νησί, είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν θετικά στην επίλυση των προβλημάτων και να ενημερώσω ότι θα παραμείνω δημοτική σύμβουλος στηρίζοντας ό,τι γίνεται με σκοπό το καλό του νησιού».

Πηγή: hania.news