Όλα τα Νέα

Γενική συνέλευση του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων

210
Ανακοίνωση από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου :

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καλεί τους συναδέλφους στην Τακτική Γενική Συνέλευση του σωματείου μας, την Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, στις 19:00 στο Εργατικό κέντρο Ηρακλείου.

Όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, Κυβέρνηση και εργοδοσία μιλούν για ανάπτυξη, επιστροφή στις αγορές, “έξοδο από τα μνημόνια”, για “φως στο τούνελ”, συμφωνούν ότι σε αυτή την προοπτική δεν μπορεί να υπάρξει καμία αλλαγή των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά οι βιομήχανοι “δεν αμφισβητούνται οι αντεργατικές ανατροπές, καθώς αυτό θα διαταράξει την «θετική πορεία» της οικονομίας”.

Όλοι μαζί προωθούν το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας, με τα προαπαιτούμενα που ετοιμάζονται να ψηφίσουν για την 4η αξιολόγηση, με τη στόχευση για περαιτέρω ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας, με την παγίωση των μισθών πείνας χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Παράλληλα η πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, πιστή στη γραμμή ενσωμάτωσης και υποταγής ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, που στόχο έχουν να βάλουν εμάς τους εργαζόμενους να παλεύουμε για συμφέροντα που καμία σχέση δεν έχουν με τις ανάγκες μας. Να ενισχύσουν τη γραμμή της αναποτελεσματικότητας των αγώνων, του τίποτα δε γίνεται και με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουν λογικές επιζήμιες για τους εργαζόμενους, όπως «ε αφού εμείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι, ας έχει ο εργοδότης μας «ανάπτυξη» & «κερδοφορία» για να έχουμε και εμείς δουλειά».
Την αδιαφορία τους για προβλήματα μας την αποδεικνύει το γεγονός ότι θυμήθηκαν τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες αφού ψηφίστηκαν τα μέτρα τον Ιανουάριο, την αποδεικνύει το γεγονός ότι προσπάθησαν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου για να περάσουν όλα τα μέτρα της κυβέρνησης και του τρίτου μνημονίου, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, οι απολύσεις, ο περιορισμός του δικαιώματος της απεργίας.

Η πιο τρανταχτή απόδειξη όμως συνάδελφοι ότι η συμμαχία τους ήρθε να σκάψει το λάκκο των δικών μας δικαιωμάτων για να εξυπηρετήσει τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια είναι το ποιοι την απαρτίζουν. Πολύτιμος «σύμμαχος» του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου είναι η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, η πλειοψηφία της οποίας εισηγούνταν πριν λίγο καιρό μαζί με την Περιφέρεια την διεύρυνση του ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων έως τις 23:00 το βράδυ, έτοιμη να κάνε κόλαση τις ζωές μας και της οικογένειας μας !!!
Δεν τους πέρασε όμως!!

Το σωματείο μας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Όπως εμπόδισε τους σχεδιασμούς τους και το 2017 έτσι και φέτος, οργάνωσε την αντίσταση των εργαζομένων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι.
Δεν μπορούμε πλέον να εργαζόμαστε όπως και όσο θέλει η εργοδοσία, με το μισθό να μην καλύπτει πολλές φορές ούτε τις βασικές ανάγκες μας, υπό από το φόβο της απόλυσης, της αξιολόγησης και της επίπληξης.
Δεν μπορούμε να δουλεύουμε μέχρι τα μεσάνυχτα, όπως μεθοδεύουν οι μεγαλέμποροι και η ηγεσία της Περιφέρειας.
Δεν μπορούμε να περιμένουμε σωτήρες ή να συμβιβαστούμε με μερεμέτια και ψίχουλα.

Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε κανένας εργαζόμενος να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια! Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν. Αυτό είναι το όπλο που μας έχει μείνει και πρέπει να αξιοποιήσουμε! Να δυναμώσουμε το σωματείο μας, τις σωματειακές επιτροπές σε κάθε επιχείρηση και στις συνοικίες. Τώρα είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή μας δυνατά, μαχητικά! Η ελπίδα βρίσκεται στους αγώνες, στην οργάνωση, στα συνθήματα της πραγματικής ρήξης και ανατροπής. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς μνημόνια, φτώχεια και ανεργία. Η παρουσία και η γνώμη σου είναι απαραίτητη.

Είναι λοιπόν ευθύνη όλων μας, του κάθε εργαζόμενου να συμμετέχει στις διαδικασίες του σωματείου του. Μόνο με την μαζική δράση μπορούμε να κερδίσουμε αποτελέσματα. Να Παλέψουμε για υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις ανάγκες μας.
διεκδικούμε:
Υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς μας
Μόνιμη – Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο.
Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς.
Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από τα 751 ευρώ.
Κανένας πλειστηριασμός σε εργατική – λαϊκή κατοικία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΔΕΥΤΈΡΑ 11 ΙΟΥΝΊΟΥ 2018, ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΕΚΗ.