Όλα τα Νέα

Γιάννης Κεφαλογιάννης: Αναγκαιότητα ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ενόψει της νέας ΚΑΠ

103

Εκδήλωση για τη θέση της ΝΔ αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα διοργάνωσε ο υποψήφιος Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης παρουσία του πρώην ΓΓ Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Μελά.

Παρουσία πολλών εκπροσώπων του αγροτοκτηνοτροφικού κλάδου ο Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο Δημήτρης Μελάς επιχείρησαν να δώσουν απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον πρωτογενή τομέα, ξεκαθαρίζοντας την θέση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε ανάρτηση του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο κ. Κεφαλογιάννης αναφέρει:

«➡️Όπως θα θυμάστε, η προηγούμενη #ΚΑΠ της περιόδου 2007-2013 είχε πάρει παράταση ενός έτους και παρέμεινε μέχρι και τις επιδοτήσεις του 2014. Τότε ήταν που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά και η λύση για τα βοσκοτόπια από την κυβέρνηση της ΝΔ, ώστε να καλυφθούν όλοι οι κτηνοτρόφοι και να μην υπάρχουν προβλήματα με τις επιδοτήσεις.

➡️Την ίδια περίοδο γίνονταν προσπάθειες για να συμπεριληφθούν στον ορισμό του βοσκοτόπου και οι ξυλώδεις εκτάσεις ώστε να δοθεί στην νέα ΚΑΠ 2015-2021 που διανύουμε σήμερα οριστική λύση στο πρόβλημα. Την προσπάθεια αυτή της Νέας Δημοκρατίας την αναγνώρισε δημοσίως, τον Ιούνιο του 2016, ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο κ. Αποστόλου.

‼️Πληροφορούμαι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαδίδει άλλη μια ψευδή είδηση ότι ο Kyriakos Mitsotakis προτίθεται να σταματήσει την σημερινή διαδικασία κατανομής των βοσκοτόπων. Δηλαδή, αυτοί που καπηλευτήκαν την ρύθμιση που η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έφερε στη Βουλή και δεν τη στήριξαν τότε παραπληροφορούν σήμερα και πάλι τους παραγωγούς.

Αυτή η παραφιλολογία λοιπόν σταματάει σήμερα εδώ!
Η Νέα Δημοκρατία στήριζε με πράξεις τον #αγροτικό_τομέα και το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει.»