Γιάννης Κεφαλογιάννης: “η πρωτοβουλία για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν ήταν παρά άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα”

Σε μια σκληρή δήλωση αναφορικά με τη στάση της Κυβέρνησης για το μείζον ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Α. Κεφαλογιάννης:

« Η συνειδητή προσπάθεια εργαλειοποίησης της Συνταγματικής Αναθεώρησης από μεριάς αυτής της κυβέρνησης δεν εκπλήσσει πλέον κανέναν. Ο κ. Τσίπρας έχει αποδείξει πολλάκις πως δε διστάζει να ευτελίσει οποιαδήποτε κοινοβουλευτική διαδικασία στο βωμό παραμονής του στην εξουσία.

Η Νέα Δημοκρατία δείχνοντας θεσμική υπευθυνότητα πρότεινε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προτάσεων και δεσμεύτηκε ότι εφόσον κάνει δεκτά ο ΣΥΡΙΖΑ τα άρθρα που προτείναμε προς αναθεώρηση τότε θα αποδεχόμασταν και εμείς τα άρθρα που προτείνει προς αναθεώρηση ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου, μέσα από την ερχομένη εκλογική διαδικασία, ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για το νέο συνταγματικό πλαίσιο που θα προχωρήσει η χώρα μας.

Η διαδικασία ευτελίσθηκε εν τη γενέσει της. Ήταν ο ίδιος ο οποίος πριν τρία χρόνια εξήγγειλε την έναρξη της συνταγματικής αναθεώρησης, αναθέτοντας τη διαδικασία σε επιτροπή διαλόγου. Σήμερα, 31 μήνες μετά, για προφανείς σε όλους λόγους, επιχειρεί να ανοίξει εκ νέου τη συζήτηση, μετατοπίζοντας την πολιτική ατζέντα από τα δεινά που έχει φορτώσει στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών. Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο πρωθυπουργός επιχειρεί να μετατρέψει τη συζήτηση για τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας σε μια άγονη πολιτική αντιπαράθεση με σκοπό να απωλέσει η χώρα κάθε δυνατότητα θεσμικής επανεκκίνησης.

Η Νέα Δημοκρατία έχει να επιδείξει μια διαχρονικά υπεύθυνη στάση. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε την προσπάθεια με γνώμονα ότι η χώρα έχει ανάγκη από ουσιαστικές συναινέσεις και όχι από ακραίες αντιπαραθέσεις. Η συνταγματική αναθεώρηση αποτελεί μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία. Δυστυχώς, η άρνηση του κ. Τσίπρα αποδεικνύει τελικά πως η πρωτοβουλία για τη συνταγματική αναθεώρηση δεν ήταν παρά άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.