Όλα τα Νέα

Γιατί είναι ακόμα κρατούμενοι οι δύο στρατιωτικοί στην Αδριανούπολη

353
Εδώ και 50 ημέρες παραμένουν κρατούμενοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας, στην Αδριανούπολη.

Χωρίς να έχει στοιχειοθετηθεί εναντίον τους καμία σαφής κατηγορία και με δεδομένη πλέον την έκθεση της τουρκικής στρατοχωροφυλακής (Jandarma) που βρήκε «καθαρά» τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με σημερινό (19/04/2018) δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», η σχετική έκθεση παραλήφθηκε από την Εισαγγελία της Αδριανούπολης και ήδη έχει συμπεριληφθεί στο φάκελο της δικογραφίας.

Οι τουρκικές Αρχές όμως επιμένουν να δίνουν διαστάσεις «θρίλερ» σε ό,τι αφορά το τρίτο υπηρεσιακό κινητό που είχε επάνω του ο υπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης.

Αυτό το κινητό είναι το πρόσχημα για την περαιτέρω κράτηση των δύο στρατιωτικών και αυτό είναι ο λόγος που διατηρείται ανοικτή η δικογραφία.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να διαβάσει το κινητό που ανήκει στον Ελληνικό Στρατό και είχαν μαζί τους οι δύο Έλληνες.

Το κινητό διαθέτει ειδικό λογισμικό προστασίας, το οποίο δεν έχουν καταφέρει ακόμη να «σπάσουν» οι Τούρκοι ειδικοί.

Υπό το πρίσμα αυτό, σύμφωνα, πάντα, με το «Έθνος», μετέβησαν στις φυλακές της Αδριανούπολης οι δύο Τούρκοι δικηγόροι της ελληνικής πλευράς, ο Χακάν Γιαλτσιντούκ και η Σελίν Οζέλ, οι οποίοι ζήτησαν περαιτέρω λεπτομέρειες από τους δύο στρατιωτικούς για την ηλεκτρονική υπηρεσιακή συσκευή που βρίσκεται στα χέρια των Τούρκων, ώστε να… τρέξει με πιο γοργούς ρυθμούς η έρευνα.

Οι δύο συνήγοροι ανέφεραν, μάλιστα, στην εφημερίδα ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν και να συνεργαστούν με τις τουρκικές Αρχές ανά πάσα στιγμή, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης της υπηρεσιακής συσκευής.