Γιώργης Καλογεράκης: “Ένα ΑΜΕΑ ζητά την ψήφο σας”!

Γέννημα-θρέμμα της ρεθεμνιώτικης γης, είδα το φως του ήλιου το 1964!

Μαζί μου έφερα το ισόβιο φορτίο μιας συγγενούς καρδιοπάθειας!
Μέχρι τώρα το πάλεψα με τρεις εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς και πρόσφατα με την τοποθέτηση βηματοδότη-απινιδωτή! Δεν κόλλησα όμως ποτέ εκεί…

Αγωνίστηκα, αξιοποιώντας τις πνευματικές μου ικανότητες! Έκανα Παιδαγωγικές σπουδές σε Ηράκλειο και Αθήνα! Ιδιαίτερα στο Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας σπούδασα Ειδικός Παιδαγωγός. Επέλεξα συνειδητά την Ειδική Αγωγή, για να προσφέρω στα παιδάκια με φυσικές αδικίες, όντας κι εγώ κάποτε τέτοιο!
Υπηρετώ μέχρι σήμερα ως Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής! Αλλά ούτε εκεί έμεινα…

Ασχολήθηκα με τα καλλιτεχνικά και δη με τα θεατρικά, κάνοντας τη δική μου κατάθεση ψυχής χρόνια τώρα, ιδιαίτερα δε μέσα από τη Θεατρική Ομάδα Μητροπόλεως, που την ευθύνη της μου ανέθεσε με περισσή αγάπη ο Σεβασμιότατος!
Ναι, αυτοί είμαστε τα ΑΜΕΑ!

Ούτε επαίτες, ούτε παρίες της ζωής, αλλά αγωνιστές της καθημερινότητας! Προσπαθούμε ν’ αναχαιτίσουμε, συν τοις άλλοις, και τη φυσική αδικία που μας τυραννά και μας κατατρέχει!

Στις 9 του Γενάρη, ο Δήμαρχός μας, που με αγάπη και στοργή έχει σκύψει πάνω από τα προβλήματά μας χρόνια τώρα, μου έκανε μια πρόταση τιμής :
να με συμπεριλάβει στη λίστα των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του!

Γνωρίζοντας ότι επιλέγει πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, άτομα που όπως ο ίδιος δηλώνει δεν είναι «κουμπάροι, σύντεκνοι, υποδείξεις κομματικών γραφείων κτλ», αλλά που να μπορούν να διεκπεραιώσουν υπεύθυνα μια συγκεκριμένη εργασία, αισθάνθηκα το μέγεθος της ΕΥΘΥΝΗΣ!

Δική μου ημερομηνία αγωνίας δεν είναι η 26η του Μάη, αλλά η 1η του Σεπτέμβρη, εφόσον εκλεγώ, όπου θα πρέπει ν’ αποδείξω και στον Δήμαρχό μας αλλά και σε όσους με τιμήσουν με την ψήφο τους, ότι καλώς έπραξαν!

Και στο σημείο αυτό θέτω ένα ρητορικό ερώτημα στους συμπολίτες μου :
Είμαστε μια κοινωνία ανοιχτή, χωρίς προκαταλήψεις και περιορισμούς, όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος, ή μένουμε στις αγκυλώσεις του χθες;
Γιατί θα ήταν πραγματικά μεγάλη ικανοποίηση και για τα ίδια τα ΑΜΕΑ, η ανάδειξη ενός μέλους τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο η κατά καιρούς ψηφοθηρική τους εκμετάλλευση, με άκαρπη συμμετοχή σε συνδυασμούς.

Και η ανάδειξη αυτή δεν έχει να κάνει με μια τιμητική επιβράβευση και μόνο.
Θα δειχτεί περίτρανα ότι πραγματικά και η δική μας κοινωνία στο Ρέθυμνο αφενός τα αντιμετωπίζει ως πραγματικά ισότιμα μέλη της και αφετέρου τα ίδια είναι ικανά να ανταπεξέρθουν με αντιπροσφορά τους, σε ένα τομέα ποικίλης κοινωνικής δραστηριότητας και ευθύνης, όπως αυτόν του Δήμου μας.

Ασφαλώς δε η ανάδειξη αυτή στη Δημοτική του Ομάδα, θα ήταν ένα ακόμα λαμπερό πετράδι στο στέμμα της ευαισθησίας και της ανθρωπιάς του Δημάρχου μας!

Καλώ δε σήμερα, ως μέλος του Σωματείου, όλους τους συναγωνιστές μου για ένα δυναμικό παρόν στην κάλπη! Δεν πρέπει να λείψει κανένας, παρά τα προβλήματα που τους βασανίζουν. Γιατί κάθε χαμένη ψήφο για στον Συνδυασμό μας είναι μια χαμένη ευκαιρία στο χαμόγελο, το όνειρο και την ελπίδα!!!

Γιώργης Καλογεράκης
Συγγραφέας – Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής
Μέλος του Σωματείου ΑΜΕΑ Ρεθύμνης

Τα σχόλια είναι κλειστά.