Γραμμένος, Περέιρα δίνουν εξηγήσεις σε FIFA, UEFA, την Πέμπτη ο Αυγενάκης στη Νιόν – Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι καταγγελίες του Ολυμπιακού  

Ξεκίνησε «καυτή» εβδομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, ή ακόμα καλύτερα οι καταγγελίες του Ολυμπιακού που εστάλησαν με επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη αλλά και σε FIFA, UEFA μπαίνουν στην τελική ευθεία. Το πρώτο βήμα είναι η συνάντηση της Τρίτης (12/12) μεταξύ αξιωματούχων των υπερκείμενων αρχών, στη Νιόν, στην οποία θα πάρουν μέρος ο υπερσύμβουλος Πέτρ Φούσεκ,  ο εντεταλμένος Χέρμπερτ Χούμπελ, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος και τα μέλη της ΚΕΔ Βίτορ Μέλο Περέιρα, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ.

Η πολυπρόσωπη παρουσία δείχνει ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, άρα θα ζητηθούν εξηγήσεις από την ΕΠΟ για τις προσλήψεις και την οικονομική κατάσταση, από την ΚΕΔ για τους ορισμούς και τις κακές διαιτησίες, ενώ στο κάδρο θα μπουν και τα δυο μέτρα και δυο σταθμά της αθλητικής δικαιοσύνης. Την Πέμπτη (12/10), επίσης στη Νιόν της Ελβετίας, θα ακολουθήσει συνάντηση του Αυγενάκη με στελέχη των FIFA, UEFA, στην οποία θα πάρει μέρος και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Ευάγγελος Γραμμένος.

Η  FIFA, UEFA έχουν αποφασίσει μέτρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τα οποία και θα ανακοινώσουν. Επίσης, θα ζητήσουν από τον Αυγενάκη και νομοθετική πρωτοβουλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τις συναντήσεις στην Ελβετία:

Σε συνέχεια των τελευταίων εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η UEFA και η FIFA αποφάσισαν να φιλοξενήσουν σειρά συναντήσεων και διαβουλεύσεων, αρχής γενομένης από την Τρίτη 10/12 στην έδρα της UEFA στη Νιόν.

Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή όλων των διορισμένων ειδικών στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, του κ. Πετρ Φούσεκ – ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, του κ. Χέρμπερτ Χούμπελ – εντεταλμένου των FIFA/UEFA στην Ελλάδα, του προέδρου και των μελών της ΚΕΔ κκ. Βίτορ Μέλο Περέιρα, Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν και Λιφ Λίντμπεργκ.

Μία δεύτερη συνάντηση θα διοργανωθεί την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, επίσης στην έδρα της UEFA, για την οποία έχει ήδη αποσταλεί πρόσκληση στον πρόεδρο της Ε.Π.Ο. Κ. Ευάγγελο Γραμμένο και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.