Γύρος Ρεθύμνου 2019- Πολλές εκπλήξεις και εξαιρετικές δράσεις στη διοργάνωση

Πολλές ευχάριστες εκπλήξεις και εξαιρετικές δράσεις επιφυλάσσει για φέτος ο 10ος Γύρος της Πόλης του Ρεθύμνου.

Για πρώτη φορά η αφετηρία καθώς και ο τερματισμός θα είναι στον κήπο της πόλης μας, γεγονός που έχει προκαλέσει απίστευτα θετικές εντυπώσεις, δεδομένου ότι εκτός του ότι όλοι οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να είναι σε πιο άνετο περιβάλλον, ο κήπος είναι ένα στολίδι της πόλης που ενισχύεται όταν συνδέεται με τον αθλητισμό.

Για πρώτη φορά από εφέτος στα πλαίσια μιας ολιστικής ανάπτυξης, παράλληλα με τα παιδιά μέσα στον κήπο θα τρέξουν κι άλλες παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δράσεις. Η ομάδα του summer carnival θα βρίσκεται εκεί καθ όλη τη διάρκεια με μασκότ αγαπημένων παιδικών ηρώων!

Οι μικροί μας αθλητές και όχι μόνο, θα μπορούν να βγάλουν δωρεάν αναμνηστικές φωτογραφίες παρέα με την Πέπα,τον Catboy και την μικρή Γιατρό! Την αυλαία θα ανοίξει ο Αλέξανδρος, ο ταλαντούχος ταχυδακτυλουργός του Ελλάδα έχεις ταλέντο για να μας χαρίσει λίγη απ τη μαγεία του.

Θα ακολουθήσει ένα δημιουργικό εικαστικό εργαστήριο από την παιδαγωγική ομάδα Μα Ρα Μπου με υλικά από τη φύση!

Ο Δημήτρης Λαχνιδάκης, εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού, μίλησε στα Παραπολιτικά Κρήτης, με εμφανή ενθουσιασμό για τη διοργάνωση, τονίζοντας: ” Θέλουμε να αναδείξουμε και μια διαφορετική εικόνα του κήπου μας που θα συνδέεται με τον αθλητισμό, καθώς είναι ένα εξαιρετικό σημείο- σταθμός της πόλης. Ο βασικός μας στόχος είναι όλοι οι αθλητές να τερματίσουν υγιείς και με ασφάλεια και να περάσουμε όλοι όμορφα σε αυτή τη γιορτή”.

Οι εγγραφές για τους αγώνες θα κλείσουν την Πέμπτη 9 Μαΐου.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 10ος ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

A: Αγώνα δρόμου 10.000 μέτρων
Β: Αγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά και ΑΜΕΑ
Γ: Αγώνα δρόμου 5.000 μέτρων

«ΤΡΕΧΩ – ΒΑΔΙΖΩ – ΔΙΑΣΧΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ»
Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ρεθύμνης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Ρεθύμνης και του ΣΥΝ ΠΟΛΙΣ έχοντας ως στόχο την παροχή επιπλέον ευκαιριών και κινήτρων αθλητικής δραστηριότητας στους κατοίκους του Δήμου και όχι μόνο, προκηρύσσει τρεις (3) παράλληλους αγώνες δρόμου για αθλητές, μη αθλητές παιδιά ΑμεΑ, και αθλητές Special Olympics.

1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΜΑΙΟΥ 2019
2. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΡΕΘΥΜΝΟ
3. ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Δημοτικός Κήπος
Ρεθύμνου
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Η συμμετοχή στον Αγώνα 10χλμ επιτρέπεται σε όσους και όσες είναι γεννημένοι/ες το έτος 2003 και μεγαλύτεροι/ες).

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα Δρόμου 5χλμ θα πρέπει να είναι γεννημένοι το έτος 2006 και μεγαλύτεροι.

Ο Αγώνας 1000μ για Παιδιά και ΑμεΑ απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού της Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης (παιδιά γεννημένα το 2009, 2008, 2007) αλλά και ΑμεΑ και/ή αθλητές Special Olympics ανεξαρτήτου ηλικίας. Eπίσης μπορούν να συμμετάσχουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας με την προϋπόθεση να συνοδεύονται από το γονέα ‘η το κηδεμόνα τους.

5. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Mε την ηλεκτρονική σας εγγραφή:
• 5 ευρώ για τον αγώνα των 10.000 μέτρων
• 5 ευρώ για τον αγώνα 5.000 μέτρων , και
• δωρεάν ο αγώνας για παιδιά και ΑΜΕΑ, Special Olympics

Εγγραφές που θα πραγματοποιηθούν από την Δευτέρα έως το Σάββατο 12 Μαΐου έχουν κόστος 10 ευρώ στα 10.000 μέτρα και στα 5.000 μέτρα.

Μέρος των εσόδων θα δοθεί στο σωματείο ΣΥΝ ΠΟΛΙΣ για κοινωνικό σκοπό.
Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου <<Σύνπολις>>, ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2011 από μια ομάδα νέων Ρεθεμνιωτών με σύνθημα “Κοινός Τόπος-Κοινός Στόχος”!
Είναι ένα μη κερδοσκοπικό, μη Κυβερνητικό σωματείο στηριζόμενο αποκλειστικά σε εθελοντική βάση συμμετοχής. Σκοποί του Σύνπολις είναι: Κοινωνικοί (Συναυλίες αλληλεγγύης, στήριξη κοινωνικών δομών και συλλόγων), Πολιτιστικοί (διοργάνωση πολιτιστικών και παραδοσιακών εκδηλώσεων), Πολιτικοί (παρεμβάσεις σε ζητήματα που απασχολούν πολίτες, κοινωνικές ομάδες και τον τόπο μας)

Στεγάζεται σε γραφεία στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου, ενώ μέσα από την ιστοσελίδα που διαθέτει (www.synpolis.gr), τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ραδιοφωνική εκπομπή μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για τις δράσεις μας. Συνεργάζεται με τις τοπικές αρχές, συλλόγους, φορείς και μεμονωμένα άτομα για την επίτευξη των καταστατικών του στόχων, που δεν είναι άλλοι από την πρόοδο, την ευημερία των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου.
Η πληρωμή κόστους εγγραφής μπορεί να γίνει μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό 0026.0136.14.0200669248 Τράπεζα EUROBANK
ΙΒΑΝ:GR7402601360000140200669248,Δικαιούχος Λογαριασμού: ΣΥΝ ΠΟΛΙΣ Στην κατάθεση στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό, θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας υποχρεωτικά στην αιτιολογία της κατάθεσης, ενώ θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα αντίγραφο της απόδειξης στο email: sports.rethymno@gmail.com).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλλετε το αντίτιμο της συμμετοχής το αργότερο 4 ημέρες μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας. Επίσης η πληρωμή του τιμήματος συμμετοχής μπορεί να γίνει και με χρήση πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας.
Ο κάθε δρομέας παραλαμβάνει τσάντα αθλητή που περιλαμβάνει (ισχύει για τους συμμετέχοντες στους αγώνες 5χλμ & 10χλμ):
• Τον αριθμό συμμετοχής του με chip χρονομέτρησης,
• Παραμάνες για τον αριθμό συμμετοχής
• Αναμνηστικό μπλουζάκι

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά από τον παρακάτω σύνδεσμο

https://results.chronolog.gr/registrationc1.aspx?h=63101b8b7b9fd939d55f35f3dd7446aa&fbclid=IwAR0HOn_L21V_I42AtR4viRTketQ_weekOFXngJgpS1CCnQsV0DYfSUCP7Wg

Και την ιστοσελίδα του Δήμου Ρεθύμνου www.rethymno.gr
Επίσης χειρόγραφες αιτήσεις θα γίνονται στις πόλεις:

A) ΗΡΑΚΛΕΙΟ στο κατάστημα Πετάλι επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 17
B) ΧΑΝΙΑ στο κατάστημα BIKE DOCTOR Κισσάμου 71

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως τη Πέμπτη 9 Μαΐου και ώρα 14:00..

Όσοι δηλώσουν τη συμμετοχή τους έως τη Παρασκευή 3 ΜΑΙΟΥ θα έχουν το ονοματεπώνυμο τους τυπωμένο πάνω στο νούμερο συμμετοχής τους.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους από το Γραφείο του Τμήματος Αθλητισμού στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 και ώρα 12.00 – 20.00.
Την ημέρα της εκδήλωσης (Κυριακή 13/05/2019) στον χώρο της εκκίνησης θα γίνεται παραλαβή πακέτου συμμετοχής ώρα 08:00-09:30 πμ για τον Α’,Β,Γ αγώνα από τους αθλητές που προέρχονται εκτός Ρεθύμνου.

7. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ : Στον αγώνα 10.000μέτρων και 5.000 μέτρων θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ατομικό τσιπάκι σε κάθε αθλητή.

8. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τα προσωπικά αντικείμενα, για όποιον δρομέα το επιθυμεί, θα πρέπει να έχουν παραδοθεί στους διοργανωτές τουλάχιστον 30 λεπτά πριν από την εκκίνηση του αγώνα στον οποίο συμμετέχει (δηλ. το αργότερο μέχρι τις 09.30 για τα 10χλμ και μέχρι τις 11.15 για τα 5χλμ). Η παράδοση γίνεται μόνο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή.

Για λόγους ασφάλειας και προστασίας, η παραλαβή της τσάντας του κάθε δρομέα, αμέσως μετά τον τερματισμό, θα γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών, από τον ίδιο τον δρομέα, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής του.
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους από το Γραφείο του Τμήματος Αθλητισμού στο Κλειστό Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 12.00 – 20.00.

Την ημέρα της εκδήλωσης (Κυριακή 12/05/2019) στον χώρο της εκκίνησης θα γίνεται παραλαβή πακέτου συμμετοχής ώρα 08:00-09:30 πμ για τον Α’,Β,Γ αγώνα από τους αθλητές που προέρχονται εκτός Ρεθύμνου.

Σημείωση: Σε περίπτωση ατομικής δήλωσης ανηλίκου θα πρέπει να είναι υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα του συμμετάσχοντα. Μπορείτε να τις προμηθεύεστε από το site www.rethymno.gr και από το Τμήμα Αθλητισμού Δήμου Ρεθύμνου, Κλειστό Γυμν.«Μελίνα Μερκούρη» κάθε μέρα (Δευτέρα-Παρασκευή) 8:00-15:00μμ.Τηλ./ fax Επικοινωνίας 2831055645
email: sports.rethymno@gmail.com .

9. ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ:

Α) Αγώνας δρόμου 10.000 μέτρων :

Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ

Διαδρομή: 10 χλμ

Αφετηρία από Ηλιακάκη
Στροφή αριστερά προς Σήφη Βλαστού
Πορεία σε Σήφη Βλαστού και στροφή δεξιά στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη (Περιφερειακός).
Πορεία πάνω σε Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη (Περιφερειακός)
Στροφή δεξιά προς Αρκαδίου
Πορεία πάνω σε Αρκαδίου
Στροφή αριστερά στην (ύψος Loggia) Ι.Πετυχάκη.
Στροφή δεξιά στην Ελευθερίου Βενιζέλου.
Πορεία στην Ελευθερίου Βενιζέλου.
Αναστροφή στην Ελευθερίου Βενιζέλου στο ύψος της διασταύρωσης με την Αυστραλών Πολεμιστών (Pearl)
Κίνηση στην Ελευθερίου Βενιζέλου με πορεία δυτικά.
Στροφή αριστερά στην Πλ. Άγνωστου.
Είσοδος με στροφή δεξιά στην Αρκαδίου
Κίνηση πάνω στην Αρκαδίου
Στροφή αριστερά στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη
Κίνηση πάνω στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη
Στροφή αριστερά στην Ι.Μελισσηνού
Στροφή δεξιά και είσοδος στην Ηρώων Πολυτεχνείου
Κίνηση δεξιά μπροστά από την Πύλη Νομαρχιακου Μεγάρου.
Στροφή δεξιά στην Χαράλαμπου Λουκάκη
Είσοδος με στροφή αριστερά στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη
Στροφή αριστερά και είσοδος στην Σήφη Βλαστού
Κίνηση στη Σήφη Βλαστού.
Στροφή δεξιά κ είσοδος στην Ηλιακάκη
Στροφή αριστερά και είσοδος στον κήπο από την πύλη εισόδου επί της Ηλιακάκη
Τερματισμός
Το χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα των 10χλμ. είναι 1 ώρα και 30 λεπτά.
Σταθμοί νερού: Σε όλη την διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί εφοδιασμού με νερό και φυσικά στον τερματισμό.

Β) Aγώνας 1.000 μέτρων για παιδιά και ΑΜΕΑ:
Ώρα εκκίνησης: 10:15 π.μ
Διαδρομή: Εντός Δημοτικού Κήπου.
Στοιχεία συμμετοχής:
Οι συμμετέχοντες μετά την εκκίνηση θα ακολουθήσουν την διαδρομή εντός Δημοτικού Κήπου και θα χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή άσκησης επιθυμούν πάντα με τα πόδια και σε καμία περίπτωση με μηχανικά μέσα (απαγορεύονται τα ποδήλατα κ.λ.π):ΤΡΕΞΙΜΟ ή ΒΑΔΙΣΜΑ ή ΤΡΕΞΙΜΟ – ΒΑΔΙΣΜΑ, ΕΝΑΛΛΑΞ ( και σύμφωνα πάντα με τις ατομικές δυνατότητες και επιθυμία του κάθε συμμετέχοντα).
Σταθμός νερού: Θα υπάρχει σταθμός εφοδιασμού με νερό στον τερματισμό

Γ) Αγώνας δρόμου 5.000 μέτρων <<Βαδίζω – Τρέχω – Διασχίζω την πόλη>>:

Ώρα εκκίνησης: 11:30 π.μ

Διαδρομή: 5χλμ
Αφετηρία από Ηλιακάκη
Στροφή αριστερά προς Σήφη Βλαστού
Πορεία σε Σήφη Βλαστού και στροφή δεξιά στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη (Περιφερειακός).
Πορεία πάνω σε Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη (Περιφερειακός)
Στροφή δεξιά προς Αρκαδίου
Πορεία πάνω σε Αρκαδίου
Στροφή αριστερά στην (ύψος Loggia) Ι.Πετυχάκη.
Στροφή δεξιά στην Ελευθερίου Βενιζέλου.
Πορεία στην Ελευθερίου Βενιζέλου.
Στροφή δεξιά στην Πλ. Άγνωστου.
Είσοδος με στροφή δεξιά στην Αρκαδίου
Κίνηση πάνω στην Αρκαδίου
Στροφή αριστερά στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη
Κίνηση πάνω στην Εμμανουήλ Κεφαλογιάννη
Στροφή αριστερά και είσοδος στην Σήφη Βλαστού
Κίνηση στη Σήφη Βλαστού.
Στροφή δεξιά κ είσοδος στην Ηλιακάκη
Στροφή αριστερά και είσοδος στον κήπο από την πύλη εισόδου επί της Ηλιακάκη
Τερματισμός
Στοιχεία συμμετοχής:
Οι συμμετέχοντες μετά την εκκίνηση θα ακολουθήσουν την παραπάνω διαδρομή και θα χρησιμοποιούν οποιαδήποτε μορφή άσκησης επιθυμούν πάντα με τα πόδια και σε καμία περίπτωση με μηχανικά μέσα (απαγορεύονται τα ποδήλατα κ.λ.π): ΤΡΕΞΙΜΟ ή ΒΑΔΙΣΜΑ ή ΤΡΕΞΙΜΟ – ΒΑΔΙΣΜΑ, ΕΝΑΛΛΑΞ ( και σύμφωνα πάντα με τις ατομικές δυνατότητες και επιθυμία του κάθε συμμετέχοντα).
10. ΕΠΑΘΛΑ-ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΑ:

Σε όλους τους συμμετέχοντες ανεξαρτήτου κατηγορίας και αγώνα θα δοθεί μετάλλιο, αναμνηστικό δίπλωμα και μπλουζάκι.
Στον αγώνα ‘Α’ δρόμου 10.000μ: Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των παρακάτω κατηγοριών που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο:

1η Κατηγορία- Γενική Ανδρών(1ος,2ος,3ος)
2η Κατηγορία- Γενική Γυναικών(1η,2η,3η)

Στον αγώνα ‘Β’ δρόμου 1.000μ: Οι τρεις πρώτοι στην κατηγορία των Αγοριών και οι τρεις πρώτοι στην κατηγορία των κοριτσιών των παρακάτω κατηγοριών που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο:
1η Κατηγορία- Γενική Αγοριών(1ος,2ος,3ος)
2η Κατηγορία- Γενική Κοριτσιών(1η,2η,3η)
Στον αγώνα ‘Β’ δρόμου 1.000μ ΑΜΕΑ : Οι τρεις πρώτοι στην κατηγορία των Αγοριών και οι τρεις πρώτοι στην κατηγορία των κοριτσιών των παρακάτω κατηγοριών που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο:

1η Κατηγορία- Γενική Αγοριών(1ος,2ος,3ος)
2η Κατηγορία- Γενική Κοριτσιών(1η,2η,3η)

Στον αγώνα ‘Γ’ δρόμου 5.000μ: Οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες των παρακάτω κατηγοριών που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό κύπελλο:

1η Κατηγορία- Γενική Ανδρών(1ος,2ος,3ος)
2η Κατηγορία- Γενική Γυναικών(1η,2η,3η)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Στη Γενική Κατηγορία Ανδρών-Γυναικών των 5 χλμ. δεν μπορεί να ανακηρυχθεί νικητής από τον προηγούμενο αγώνα των 10 χλμ.

11. ΛΗΨΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ:

Στους αγώνες δικαίωμα για λήψη φωτογραφιών έχουν μόνο οι εθελοντές φωτογράφοι της διοργάνωσης. Ο οποιοσδήποτε άλλος φωτογράφος επιθυμεί να βγάλει φωτογραφίες θα πρέπει προηγουμένως να έχει πάρει την άδεια-έγκριση των διοργανωτών.

12. ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό με ευθύνη δική τους ή των γονέων τους, πριν από τους αγώνες. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Επομένως, από τη Διοργάνωση δε θα ζητηθούν Ιατρικές Βεβαιώσεις για κανέναν, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους ή των συνοδών τους.

Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ.

13. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Όλοι οι δρομείς, αμέσως μετά τον τερματισμό, καλούνται να συνεχίζουν να βαδίζουν προς την έξοδο. Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν το αναμνηστικό μετάλλιο και κατευθύνονται προς την έξοδο, σύμφωνα με την οριοθέτηση της περιοχής και τις υποδείξεις των εθελοντών.

14.ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Θα υπάρχει σε ετοιμότητα το Σώμα εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών Ν. Ρεθύμνης επίσης Γιατρός και ασθενοφόρο για οποιονδήποτε χρειαστεί ιατρική βοήθεια.

Όροι Αγώνα

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές και καρδιολογικές εξετάσεις και αποδέχονται τους όρους και τις προϋποθέσεις των διοργανωτών. Οι διοργανωτές δεν θα φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση της υγείας των συμμετεχόντων καθώς ούτε και σε περίπτωση ατυχήματος.
Όλοι οι ανήλικοι συμμετέχοντες για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής υποχρεούνται να έχουν την γραπτή συγκατάθεση του γονέα τους.
Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η συμμετοχή τους στις διαδρομές μπορεί να περιλαμβάνει κινδύνους ατυχημάτων, προσωπικού τραυματισμού και απώλειας ή ζημίας περιουσιακών στοιχείων.

Αποδέχονται ότι οι Διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα, βλάβη της υγείας τους ή τραυματισμό που μπορεί να υποστούν κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης ή μετά το πέρας αυτής. Φέρουν αποκλειστικά την ευθύνη της συμμετοχής τους και οποιουδήποτε συμβάντος και παραιτούνται από κάθε απαίτηση εναντίον των Διοργανωτών και όλων των εμπλεκομένων για τυχόν ζημία από οποιαδήποτε αιτία. Κατανοούν και έχουν εξετάσει και αξιολογήσει τη φύση, το εύρος και την έκταση των σχετικών κινδύνων και επιλέγουν εθελοντικά και ελεύθερα να αναλάβουν τους εν λόγω κινδύνους.

Επιπλέον συμφωνούν να συμμορφώνονται με τις εύλογες οδηγίες και υποδείξεις των υπευθύνων της Εκδήλωσης κατά την εξέλιξη της. Επίσης, βεβαιώνουν ότι οι Διοργανωτές δεν έχουν κάνει καμία δήλωση σχετικά με την καταλληλότητα, την κατάσταση ή την ασφάλεια των διαδρομών.

Οι συμμετέχοντες κατανοούν ότι οι Διοργανωτές διατηρούν δικαίωμα να δημοσιεύσουν φωτογραφίες, φίλμς και βίντεο καθώς και τυχόν δηλώσεις τους, προφορικές ή γραπτές, από τη συμμετοχή τους στην Εκδήλωση και δηλώνουν ότι συναινούν και επιτρέπουν να χρησιμοποιηθεί το όνομά τους και η φωτογραφία τους από τους Διοργανωτές προς το σκοπό επικοινωνίας, παρουσίασης και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών τους ή για κάθε συναφή σκοπό.

Οι συμμετέχοντες πάντως είναι ενήμεροι ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να ζητήσουν την εντός ευλόγου χρόνου διακοπή της χρήσης του σχετικού με την εικόνα τους υλικού, δηλώνοντας την επιθυμία τους αυτή στους Διοργανωτές.

Οι συμμετέχοντες αναγνωρίζουν ότι η κυριότητα και τα πάσης φύσεως δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί του πρωτογενούς και του παράγωγου φωτογραφικού ή/και ηχητικού ή/ και οπτικού ή / και οπτικοακουστικού υλικού ανήκουν και θα συνεχίσουν να ανήκουν στους Διοργανωτές.

Κάθε συμμετέχων ενημερώνεται με τη συμμετοχή του στην εκδήλωση ότι τα προσωπικά του δεδομένα θα χρησιμοποιηθούν από τους Διοργανωτές ως υπεύθυνους για την επεξεργασία τους μέσω αυτοματοποιημένων ή μη αυτοματοποιημένων μέσων, για το σκοπό για τον οποίο συλλέγονται, ήτοι τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Οι Διοργανωτές δύνανται να διαβιβάζουν τα εν λόγω δεδομένα σε τρίτη εταιρεία (εκτελούσα την επεξεργασία) για τη διενέργεια της ως άνω επεξεργασίας για λογαριασμό τους και σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες εντολές τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά στοιχεία θα τηρηθούν σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα και κάθε συμμετέχων έχει, σχετικά με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν και τα οποία αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τους Διοργανωτές ή οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο κατά τα ανωτέρω, καθόλη την διάρκεια της επεξεργασίας όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα του: (α) να υποβάλει γραπτό αίτημα στους Διοργανωτές για (i) πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα, (ii) διόρθωση των προσωπικών του δεδομένων, (iii) μερική ή ολική διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων, (iv) περιορισμό, αντίταξη/εναντίωση στην επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων, (v) φορητότητα των προσωπικών του δεδομένων, (vi) ανάκληση της συγκατάθεσής του αναφορικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων, όπου έχει δοθεί συγκατάθεση και (β) να υποβάλλει καταγγελία ενώπιον της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εάν θεωρεί ότι η επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων δεν είναι σύννομη.

Τα ως άνω δεδομένα οι Διοργανωτές θα διατηρούν για ένα χρόνο από τη λήξη της εκδήλωσης, με την επιφύλαξη της διατήρησης των στοιχείων επικοινωνίας ως κατωτέρω, δεν θα διαβιβάζουν σε τρίτους (πλην των ως άνω αποδεκτών) για την εκτέλεση της επεξεργασίας τους) και λαμβάνουν τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την προστασία τους από αθέμιτη πρόσβαση και επεξεργασία. Επίσης κάθε συμμετέχων ενημερώνεται ότι τα στοιχεία επικοινωνίας των συμμετεχόντων που θα συλλεγούν εξαιτίας της εκδήλωσης θα διατηρούν και δύνανται να χρησιμοποιήσουν οι Διοργανωτές για τον σκοπό της ενημέρωσης των συμμετεχόντων τόσο για παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον όσο και για τις λοιπές διαφημιστικές ενέργειες και τα προϊόντα και υπηρεσίες τους, σύμφωνα με το άρθρο 11 παρ. 3 του ν. 3471/2006, εφόσον και για όσο διάστημα ο συμμετέχων δεν αντιτίθεται στην εν λόγω λήψη τέτοιων ενημερώσεων.

Για τυχόν άσκηση από τους συμμετέχοντες των δικαιωμάτων τους που απορρέουν κυρίως από το ισχύον νομικό πλαίσιο για τα προσωπικά δεδομένα, οι τελευταίοι μπορούν να απευθυνθούν σε εκπρόσωπο του Τμήματος Αθλητισμου του Δήμου Ρεθύμνης τηλ: 2831055645

Οι 3 πρώτοι νικητές πρέπει να επιβεβαιώσουν την κατηγορία που ανήκουν πριν την απονομή.

Ο αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Παιδικός αγώνας:

Ισχύουν οι παραπάνω Γενικοί όροι της διοργάνωσης
Στους παιδικούς/ΑΜΕΑ αγώνες την αποκλειστική ευθύνη της συμμετοχής των παιδιών/ΑΜΕΑ έχουν οι κηδεμόνες τους.
Όλοι οι ανήλικοι συμμετέχοντες για να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής και να συμμετάσχουν στους παιδικούς αγώνες υποχρεούνται να έχουν την γραπτή συγκατάθεση του γονέα τους.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.