Όλα τα Νέα

«Γύρος του Ψηλορείτη» με ποδήλατα

300
Τον ποδηλατικό αγώνα «Γύρος του Ψηλορείτη»πραγματοποιεί αυτό το Σάββατο το Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ «Τάλως» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης,

Τα Brevets, είναι ποδηλατικοί αγώνες αντοχής μεγάλων αποστάσεων (του Ηρακλείου θα είναι 200 χιλιομέτρων) και χαρακτηρίζονται ως ποδηλατοβόλτα, καθώς δεν είναι ανταγωνιστικοί. Η αφετηρία του αγώνα θα γίνει στις 7:30 το πρωί από το λιμάνι Ηρακλείου και ο τερματισμός στις 9 το βράδυ και πάλι στο λιμάνι (Μονή Αρκαδίου-λίμνη Ζαρού-Χουδέτσι-λιμάνι, η διαδρομή).

«Πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση, γίνεται πρώτη φορά και στόχος είναι να καθιερωθεί. Αυτά τα αθλητικά γεγονότα αναδεικνύουν την «άλλη» Κρήτη, που και εμείς οι ίδιοι ίσως δεν την έχουμε εξερευνήσει επαρκώς. Γιατί η Κρήτη δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα, είναι κυρίως φυσικό περιβάλλον είναι αρχαιότητες και άλλα, και ο γύρος του Ψηλορείτη με ποδήλατο τα αναδεικνύει όλα αυτά. Εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες και καλούμε τον κόσμο να συμμετέχει», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης, στη συνέντευξη Τύπου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του «Τάλως», Πάρις Επιτροπάκης ανέφερε: «Είναι ένας αγώνας στον οποίο μετρά και μόνο η λήξη, δηλαδή να είναι μέσα στο σωστό χρονικό όριο των 14,5 ωρών τα 200 χιλιόμετρα. Έχουμε συμμετοχές γύρω στα 150 άτομα, περισσότεροι από την Αθήνα, από τα νησιά του Αιγαίου και από όλη την Κρήτη.

Ο σκοπός μας είναι να αναδείξουμε περαιτέρω τα μέρη της Κρήτης από όπου θα διέλθουν οι ποδηλάτες. Πρόκειται για θαυμάσιες, μοναδικές ομορφιές του νησιού και περιμένουμε τον κόσμο να συμμετέχει και να τους χειροκροτήσει. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου τον κ. Κουκιαδάκη για την ουσιαστική βοήθεια».