H Συνέντευξη τύπου για τον Τελικό Κυπέλλου Ρεθύμνου

Το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Ρ. πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του τελικού κυπέλλου Ρεθύμνου ανάμεσα σε Α.Ε.Μ.-Επισκοπή

Το παρ’ων ‘εδωσαν οι προπονητές των δυο ομάδων κ.κ. Στεφανίδης και Κιάσσος,καθώς οι αρχηγοί των δυο ομάδων Δημήτρης Σουμπασακης για την Επισκοπήξ και Στέλιος Δελήμπασης για την Α.Ε.Μ.

Επίσης μίλησε ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Ρ. κ.Χνάρης Τίτος καθώς και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης κ.Δασκαλομαρκάκης.

Αναλυτικά ‘όσα ανέφεραν

Τίτος Χνάρης: (πρόεδρος ΕΠΣΡ)

Την συνέντευξη τύπου άνοιξε ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Τίτος Χνάρης.

«Καλώς ήρθατε στη συνέντευξη για τον μεγάλο τελικό. Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνει ένα πολύ καλό παιγνίδι από δύο ανταγωνιστικές ομάδες, τόσο από την Επισκοπή όπου στη Γ’ Εθνική θα μπορούσε να βρίσκεται και ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογική κατάταξη όσο και από την ΑΕΜ που, πανάξια κατακτά το πρωτάθλημα φέτος.

Το ματς αυτό θα πρέπει αποτελέσει μια γιορτή να ξαναφέρουμε τον κόσμο κοντά μας και να αποτελέσει μια νέα αφετηρία ποδοσφαιρικής υγείας μετά τα τελευταία γεγονότα αφήνοντας τα κακώς κείμενα πίσω μας.

Παίκτες, προπονητές και παράγοντες θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων δίχως να προκαλέσουν την κερκίδα.

Οι παίκτες και οι προπονητές να αφιερωθούν στα καθήκοντα τα αγωνιστικά και από ‘κει και πέρα, υπάρχει ο άρχοντας του αγώνα που είναι ο διαιτητής ο οποίος θα επιληφθεί των πειθαρχικών παραβάσεων.

Καλή επιτυχία και στους δύο».

Γ. Δασκαλομαρκάκης: (Γεν. Γραμματέας ΕΠΣΡ):

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο πρώην πρόεδρος και νυν Γενικός Γραμματέας αλλά και πρόεδρος της Επιτροπής κυπέλλου Γιώργος Δασκαλομαρκάκης ο οποίος, στάθηκε στο ότι η Επιτροπή έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.

«Ως πρόεδρος Επιτροπής Κυπέλλου καλωσορίζουμε τους προπονητές και τους αρχηγούς των δύο ομάδων.

Οι δύο καλύτερες ομάδες θα αναμετρηθούν στο γήπεδο Σοχώρας στον 48ο τελικό.

Εύχομαι αυτό το ματς να είναι γιορτή και να κερδίσει ο καλύτερος και ο πιο δυνατός και ο πιο τυχερός ίσως.

Εμείς ως διοργανώτρια αρχή έχουμε επιληφθεί και λύσει όλες τις λεπτομέρειες προκειμένου να γίνει ένα ματς άξιο της δυναμικής των δύο αντιπάλων».

Ακολούθως το λόγο πήραν οι προπονητές των δυο ομάδων

Μ. Στεφανίδης (προπονητής Επισκοπής):

«Και ‘γω με τη σειρά μου να ευχηθώ να γίνει ένας πολύ ωραίος τελικός.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και χαρούμενοι για το γεγονός ότι συμμετέχουμε σ’ αυτή τη διαδικασία.

Έχω συμμετάσχει στο παρελθόν δυο φορές σε ανάλογους τελικούς και είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα.

Θεωρώ ότι είναι ένας σημαντικός θεσμός για μας και κάθε προπονητής ή παίκτης θα πρέπει να τον σέβεται.

Δίκαια αυτές οι ομάδες βρίσκονται στον τελικό.

Από ‘κει και πέρα, εμείς από την πλευρά μας είχαμε ένα δύσκολο πρωτάθλημα που αποδείχθηκε ψυχοφθόρο προς το φινάλε.

Για μας επίσης είναι το τελευταίο μας παιγνίδι και όπως ξέρετε καλά, αυτό που μένει είναι η τελευταία γεύση.

Είμαι σίγουρος ότι από ‘μας δεν θα υπάρξει το παραμικρό και θα ασχοληθούμε καθαρά με το αγωνιστικό σκέλος.

Είναι ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και ελπίζω να συγκλίνουμε όλοι προς το μέρος που μετουσιώνει αυτό το ματς σε γιορτή».

Επίσης ρωτήθηκε για το ότι η Επισκοπή δίνει τα τελευταία 4 χρόνια συνεχώς το «παρών» στους τελικούς χάνοντας μονάχα τον περσινό 1-0 από τον Ερμή απάντησε:

«Δεν τα ασπάζομαι, δεν υπάρχουν παραδόσεις όταν παίζεις ποδόσφαιρο. Υπάρχει μόνο αυτό που παράγεις και αυτό για το οποίο δουλεύεις εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Ο ποδοσφαιριστής είναι εκεί και το μυαλό του δεν μπορεί να βρίσκεται στις παραδόσεις.

Ασχολείται με το τί έχει γίνει μέχρι τώρα και τι θα γίνει από δω και στο εξής.

Από ‘κει και πέρα, δεν υπάρχει φαβορί (διαφορά κατηγοριών κ.α.). Προσωπικά επειδή έχω παρακολουθήσει το τοπικό πρωτάθλημα και τις κατηγορίες των «Κ», έχω δει δυναμική σε ορισμένες ομάδες.

Έχω δει την ΑΕΜ που είναι πολύ καλή ομάδα και που ουσιαστικά ανήκει στη Γ’ Εθνική. Σίγουρα ότι δεν έχει παίξει τόσο δυναμικά παιγνίδια όμως αυτό μπορεί να ανήκει στα υπέρ αλλά και στα κατά.

Είναι κάτι που θα φανεί στον τελικό».

Κ. Κιάσσος (προπονητής ΑΕΜ):

«Πράγματι θεωρώ ότι στον τελικό βρίσκονται οι δύο καλύτερες ομάδες της περιφέρειας του Ρεθύμνου. Για την Επισκοπή, είναι μεγάλη τιμή να εκπροσωπεί τον τόπο του Ρεθύμνου στη Γ’ Εθνική και ίσως να την αδικεί η θέση της στο πρωτάθλημα.

Για μας, ξέρουμε ότι υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στα δύο πρωταθλήματα όμως, εμείς δεν είμαστε ομάδα τοπικού. Έτσι θέλουμε να πιστεύουμε τουλάχιστον…

Ελπίζω ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να έχει κόσμια συμπεριφορά όπως θα πρέπει να έχουμε προπονητές και ποδοσφαιριστές και ο τελικός να αποτελέσει μια αρχή για το καλό του ρεθεμνιώτικου ποδοσφαίρου.

Το άλλο θέμα που θέλω να επισημάνω είναι πως, πάνω από όλα θα πρέπει να σεβαστούμε εμείς ως ΑΕΜ όλα όσα έχουμε δουλέψει αυτή τη χρονιά».

Ερωτηθείς ο 43χρονος τεχνικός για το αν αυτό το ματς θα αποτελέσει κριτήριο για την επόμενη σεζόν στη Γ’ Εθνική απάντησε:

«Όχι, δεν είναι κριτήριο.

Είναι κριτήριο για να δούμε τις δυνατότητές μας στην παρούσα φάση. Ξέρετε, εμείς δεν είχαμε παίξει με έναν τόσο δυνατό αντίπαλο . Είναι κρας-τεστ το συγκεκριμένο παιγνίδι και πιστεύουμε πολύ στην καλή αγωνιστική μας συμπεριφορά μέσα στο γήπεδο. Δεν έχουμε να αποδείξουμε κάτι για του χρόνου.

Έτσι κι αλλιώς την επόμενη σεζόν θα αλλάξουμε σίγουρα κάποια πράγματα. Το αναφέρω γιατί θέλω να το αποβάλλουμε αυτό ως ομάδα από τα αποδυτήριά μας. Σημασία έχει να δείξουμε τί θέλουμε και τί μπορούμε να κάνουμε ως ομάδα απέναντι σ’ έναν τέτοιο αντίπαλο όπως η Επισκοπή».

Αναφερόμενος στο που θα κριθεί ο αγώνας απέφυγε να απαντήσει κρατώντας κλειστά τα χαρτιά του:

«Θα έχει πολλή τακτική το ματς. Και οι δύο ομάδες διαθέτουν παίκτες με ποιότητα και οι δύο ομάδες παίζουν πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Στις λεπτομέρειες θα κριθούν τα πάντα, ίσως ένα λάθος μπορεί να καθορίσει τον τελικό».

Το λόγο πήραν οι αρχηγοί των δυο ομάδων Δημήτρης Σουμπασακης και Στέλιος Δελήμπασης

Οι αρχηγοί
Δημ. Σουμπασάκης (Επισκοπή):

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην ΑΕΜ και να της ευχηθώ την καλύτερη πορεία για την Γ’ Εθνική όπου θα συμμετάσχει από του χρόνου.

Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιγνίδι δίχως τραυματισμούς ή έκτροπα. Δίκαια αυτοί οι δύο αντίπαλοι θα βρεθούν να διεκδικούν το τρόπαιο.

Η ομάδα μας είναι μία κατηγορία παραπάνω αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία γιατί αν δεν είσαι σοβαρός αυτή η διαφορά δεν θα φανεί στο γήπεδο.

Εμείς οφείλουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε όλη τη χρονιά. Η ΑΕΜ έχει έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ας κερδίσει ο καλύτερος».

Στ. Δελήμπασης (ΑΕΜ):

«Είναι γιορτή για τον νομό μας μια τέτοια διοργάνωση.

Εύχομαι να διεξαχθεί χωρίς έκτροπα και οι αθλητές να έχουν την υγειά τους.

Από και πέρα, δίχως να θέλω να δικαιολογηθώ ότι η Επισκοπή προέρχεται από ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από μας, εμείς δεν είχαμε μια συνεχή ροή από τέτοια παιγνίδια.

Ωστόσο διαθέτουμε πολλή εμπειρία, ικανότητα και ο καλύτερος ας είναι και ο νικητής του τελικού».

Τα σχόλια είναι κλειστά.