Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό στις Γούρνες

210

Για το περιστατικό κατά τη διάρκεια του οποίου κινδύνεψαν πέντε άτομα στη θαλάσσια περιοχή των Γουρνών χθες το μεσημέρι, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Δύο από τα άτομα που κινδύνεψαν, είναι μέλη του Παγκρήτιου Συλλόγου Φουσκωτών Σκαφών που προσέτρεξαν στο σημείο να βοηθήσουν ενώ οι άλλοι τρεις, είναι ένας πατέρας με τον γιο του και ένας αλλοδαπός ο οποίος προσέτρεξε για βοήθεια όταν αντιλήφθηκε ότι πατέρας και γιος κινδυνεύουν στη θάλασσα.

Στην ανακοίνωση για το συμβάν αναφέρονται τα εξής:

Ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου ότι ένας 49χρονος λουόμενος καθώς και ο 10χρονος γιος του, βρίσκονταν σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή “ΓΟΥΡΝΩΝ” Ηρακλείου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς, ενώ προς παροχή συνδρομής μετέβη στο σημείο και το φουσκωτό σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” Τ.Η. 56, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, το σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” ανετράπη, οι δύο (02) επιβαίνοντες του οποίου εξήλθαν στην ακτή με ιδίες δυνάμεις, ενώ ο 49χρονος ημεδαπός και ο 10χρονος γιος του διασώθηκαν με τη συνδρομή ενός 53χρονου αλλοδαπού και ενός 27χρονου ημεδαπού λουόμενου αντίστοιχα.

Ο 49χρονος και ο 10χρονος μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για προληπτικούς λόγους, ενώ το σκάφος “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” ανελκύθηκε, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.