Όλα τα Νέα

Η Άννα Σταματεράκη στα Παραπολιτικά Κρήτης

468

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το συνδυασμό του Θοδωρή Νίνου “Ρέθυμνο Αξίζεις” παραχώρησε συνέντευξη στα Παραπολιτικά Κρήτης και την Αλκυόνη Χριστοδουλάκη, και μίλησε για την υποψηφιότητα της καθώς και για τα προβλήματα του δήμου που χρειάζονται άμεση λύση.

Είστε νομικός, συμβολαιογράφος και υποψήφια με τον Θοδωρή Νίνο. Πιστεύετε ότι ένας επαγγελματίας και δη επιτυχημένος, θα βρει το χρόνο που απαιτείται για να ασχοληθεί πραγματικά και ουσιαστικά με τα κοινά και τις ανάγκες του τόπου;

Σίγουρα ένα προαπαιτούμενο για να ασχοληθεί κάποιος με τα κοινά είναι η εύρεση χρόνου, που στις μέρες μας, λόγω των πολλαπλών υποχρεώσεων είναι πραγματικά δύσκολο. Όταν όμως έχει οργανώσει σωστά τον επαγγελματικό του χώρο, έχει σωστούς συνεργάτες, όπως έχω εγώ αυτή την τύχη, και κυρίως όταν το θέλει, μπορεί να τα καταφέρει. Προέχει λοιπόν η συνειδητή απόφαση και ακολουθεί η σωστή οργάνωση.

Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σοβαρότερα προβλήματα του δήμου αυτή τη στιγμή και πως θα τα επιλύσετε σαν παράταξη?

Η επί δεκατρία συναπτά έτη δημοτική αρχή του Ρεθύμνου, παρότι εξήγγειλε επανειλημμένως, δεν κατόρθωσε να επιλύσει τα εξής βασικά ζητήματα που απασχολούν τον Δήμο μας:

-Το αγκάθι του κυκλοφοριακού και της έλλειψης θέσεων στάθμευσης

-Τα πολλαπλά θέματα που απασχολούν τους οικισμούς του Δήμου, όπως είναι η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου, το πολύ κακό οδικό δίκτυο, η πλημμελής αποκομιδή των απορριμμάτων (ακόμα και σήμερα υπάρχουν οικισμοί, στους οποίους η αποκομιδή γίνεται μόνο μία φορά της εβδομάδα)

-Απαξίωσε και εγκληματικά αμέλησε τη συντήρηση και αξιοποίηση των παιδικών χαρών, ανάπλασε όχι μόνο αντιαισθητικά τις έστω και λιγοστές πλατείες του Δήμου, αλλά και κατά τρόπο επικίνδυνο, αφού έχουν σημειωθεί και θανατηφόρα ατυχήματα με αφορμή τα περίφημα κολωνάκια.

Το πρόγραμμά μας στηρίζεται σε τρεις πολύ βασικούς πυλώνες: Την πολύ καλά διατηρημένη αναγεννησιακή παλιά πόλη, το Πανεπιστήμιο, που δίνει ζωή σ’όλο τον Νομό, αλλά ιδιαίτερα στην πόλη και τον τουρισμό. Ως παράταξη στοχεύουμε σε μια πόλη φιλόξενη και στον επισκέπτη, αλλά και στον κάτοικο, με έξυπνα σχεδιασμένες δομές, άνετα προσβάσιμη, χωρίς τα σημερινά κακώς κείμενα που ταλαιπωρούν όλους μας, και κυρίως τα άτομα με αναπηρία, με σεβασμό στις ανάγκες των παιδιών μας, των τετράποδων φίλων μας και των ιδιοκτητών τους, ένα σταυροδρόμι πολιτισμού, με δράσεις σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο που θα απλώσουν τη φήμη της, προσελκύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τουρισμό και κυρίως θεματικό τουρισμό.

Σίγουρα υπάρχουν και πολλά άλλα, μικρά ή μεγάλα θέματα, που απασχολούν τον Δήμο μας, τα οποία πολύ καλά γνωρίζουμε και αποτελούν προτεραιότητά μας για την επόμενη μέρα!

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι μια γυναικεία υποψηφιότητα σηκώνει περισσότερα βάρη και μειονεκτήματα. Εσείς τι απαντάτε σε αυτό;

Τα βάρη και τα μειονεκτήματα είναι ίδια ακριβώς με μια υποψηφιότητα ανδρική. Με ενοχλεί λίγο αυτός ο διαχωρισμός στο φύλο, διότι θεωρώ ότι όλες οι υποψηφιότητες θα πρέπει να κρίνονται με βάση τις δυνατότητες, την προσωπικότητα και τη δυναμική του κάθε υποψήφιου και όχι με βάση το φύλο του. Δεν έχει σημασία αν είναι άνδρας ή γυναίκα, αλλά αν είναι «ενάρετος πολίτης» κατά τον Αριστοτέλη.

Ποια είναι η προσωπική, προεκλογική δέσμευσή σας, η οποία θα καταγραφεί και στην οποία θα ανατρέξουμε όταν θα γίνεται ο απολογισμός του έργου σας μετά από 5 χρόνια;

Αυτό για το οποίο μπορώ να δεσμευθώ ουσιαστικά είναι ότι θα είμαι δίπλα στον κάθε πολίτη, θα είμαι το αυτί και το στόμα τους! Είμαστε υπηρέτες και θεματοφύλακες των εντολών τους…