Η ΕΛ.ΑΣ εντόπισε νέο εμπλεκόμενο στην απαγωγή Λεμπιδάκη το 2017 στην Κρήτη

Δικογραφία σε βάρος ενός κτηνοτρόφου από την περιοχή του Ηρακλείου, ηλικίας περίπου 45 ετών, για συμμετοχή στην απαγωγή του 57χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη τον Μάρτιο του 2017 στην Κρήτη σχημάτισαν -τα τελευταία 24ωρα- οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο σχηματισμός της δικογραφίας βασίστηκε σε αποτύπωμα του που βρέθηκε από περαιτέρω έρευνες των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων σε ένα από τα οικήματα στη συγκεκριμένη περιοχή όπου παρέμενε όμηρος ο επιχειρηματίας στην διάρκεια της επτάμηνης ομηρίας του.

Πρόκειται για το 13ο άτομο για το οποίο προσδιορίζεται η συμμετοχή του στο δραματικό συμβάν που είχε απασχολήσει προ τριετίας την κοινή γνώμη. Η νέα αυτή ενέργεια της ΕΛ.ΑΣ κρίνεται ιδιαίτερης σημασίας αφού εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο ο κτηνοτρόφος να συνδέεται με 3-5 εμπλεκόμενους στην αρπαγή του κ. Λεμπιδάκη, στην πρώτη φάση της ομηρίας του, και σε βάρος των οποίων δεν έχουν συγκεντρωθεί αποδεικτικά στοιχεία.

Σημειώνεται ότι η αρπαγή του Κρητικού επιχειρηματία έγινε το απόγευμα της 30ης Μαρτίου 2017 στο Ηράκλειο και οι δράστες είχαν ζητήσει αρχικά λύτρα της τάξης των 100 εκατομμυρίων ευρω.

Ο κ. Λεμπιδάκης απελευθερώθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών στις αρχές Οκτωβρίου. Για την υπόθεση αυτή οδηγήθηκαν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 12 άτομα που καταδικάσθηκαν τον Φεβρουάρο του 2019 σε ποινές από 11 έως 26 έτη κάθειρξης.

Ακόμη ερευνάται η τυχόν σχέση της απαγωγής Λεμπιδάκη με άλλη σοβαρή ποινική υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις αστυνομικές αρχές στην Κρήτη.

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Παραμένουν στη φυλακή μετά την αίτηση αποφυλάκισης

Nα υπενθυμίσουμε ότι χθες απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης οι αιτήσεις αποφυλάκισης των δύο καταδικασθέντων για τη συμμετοχή τους στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδακη.

Πρόκειται για τον 45χρονο ιδιοκτήτη της μάντρας όπου κρατούνταν όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και ο 41χρονος φίλος του από την Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι ζητούσαν να αποφυλακιστούν υπό όρους.

Ο 45χρονος, επικαλέστηκε σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο επιτείνεται με την παραμονή του στη φυλακή, ενώ ο 41χρονος επιμένει στην αθωότητά του.

Μετά και την απόρριψη των αιτήσεων από το Δικαστήριο, αμφότεροι παραμένουν στη φυλακή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.