Η Ελευθερία Λιονάκη με τον Δημήτρη Ανθούση

Δήλωση υποψηφιότητας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε η Ελευθερία Λιονάκη, ιατρός, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Μάλεμε του Ν. Χανίων.

Στη δήλωσή της αναφέρει:

«Στην καθημερινή μου ζωή αντιμετωπίζω διάφορα ερωτήματα.

Σε κάποια πρέπει να δώσω άμεσα απάντηση, πριν προχωρήσω παρακάτω.

Πρώτα από όλα σε τι τόπο θέλω να ζω. Σε τι κοινωνία μπορεί ο άνθρωπος να ξεδιπλώσει τα χαρίσματά του, τα ταλέντα του, τα φτερά του και να νιώσει χαρούμενος, ευτυχισμένος, γαλήνιος για όσα πράττει.

Εγώ η ίδια έχω λόγο σε αυτά; Πρέπει να έχω λόγο; Έχω ευθύνη;

Ναι, και λόγο έχω και ευθύνη.

Αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, συμβαίνουν γιατί οι άνθρωποι έχουν παραδώσει τα όπλα. Έχουν περιχαρακωθεί στο μικρόκοσμό του ο καθένας και περιμένει αυτούς που τάζανε πως θα κάνουν τούτο και τ’ άλλο να του λύσουν τα προβλήματα. Μα αυτοί που εναλλάσσονται χρόνια τώρα στις εξουσίες, κεντρικές και τοπικές, αυτοί είναι οι αιτίες των προβλημάτων, με την ανοχή και αδιαφορία όλων αυτών που έχουν καταθέσει τα όπλα.

Σιγά σιγά θα χαθούν και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρεπή ανθρώπινη ζωή. Ο τόπος μας και οι άνθρωποί του, πέρα από την τουριστική παραλία, φωνάζουν βοήθεια. Από πάντα φώναζαν, ποιος τους άκουσε; Ποιος τους ακούει; Ποιος ακούει τους νέους που ζουν με ένα χαρτζιλίκι, αυτούς που ξεζουμίζονται στη βιομηχανία του τουρισμού, τη γυναίκα με τους τόσους ρόλους, το μετανάστη που είναι στο βυθό του Αιγαίου, τον άνθρωπο που προσπερνά αν έχει φάει σήμερα, σήμερα το 2019, τον άστεγο από πότε έχει να πλυθεί και να φάει.

Λοιπόν, δεν έχουμε παραδώσει όλοι τα όπλα. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μελετήσει τα προβλήματα, που έχουν λύσεις, που τις προτείνουν με κάθε κόστος, που συνεχίζουν να διεκδικούν το δίκιο που αγκαλιάζει όλους, άνδρες, γυναίκες, νεολαία. Ξέρω ότι αυτοί οι άνθρωποι ποτέ δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται για την αλήθεια, να ξεσκεπάζουν την υποκρισία που περισσεύει.

Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα από τη γειτονιά μας, από το δήμο μας και παραπέρα. Γιατί η λύση τους έχει την ίδια αφετηρία. Ζωή με ασφάλεια και αξιοπρέπεια, για να ατενίζουμε το μέλλον με ψηλά το κεφάλι.

Ας στρατευθούμε με τους αγωνιστές της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, της παράταξης που στηρίζεται από το ΚΚΕ και μόνο αυτό ανεβάζει το ηθικό γιατί σε όλους τους αγώνες είναι μπροστάρηδες.

Δημήτρη Ανθούση, εμπρός.

Είναι τιμή για μένα η πρόταση συμμετοχής μου ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, στο αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Δήμου Πλατανιά».

Τα σχόλια είναι κλειστά.