Όλα τα Νέα

Η Ελλάδα σε μια νέα εποχή, με μπροστάρηδες τους νέους!

υπογράφει ο Άγγελος Μαθιουδάκης Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου

313

Στον δρόμο προς τις εθνικές κάλπες, είναι καθήκον να συμβάλουμε να γίνει κτήμα, κοινή συνείδηση των πολιτών, ιδιαίτερα της νεολαίας, το προοδευτικό πνεύμα και οι καινοτόμες ιδέες της σύγχρονης πολιτικής του Κόμματος μας. Καινοτόμες ιδέες, που αποτυπώνονται ξεκάθαρα στο πρόγραμμά μας.

Εδώ ακριβώς, στην υλοποίηση του προγράμματός μας, βρίσκεται η ελπίδα για να οδηγηθεί σε μια νέα εποχή η χώρα. Tα στοιχήματα που θα πρέπει στην παρούσα συγκυρία να κερδηθούν είναι πολλά και δύσκολα, αποτελούν, ωστόσο, σαφή –ρεαλιστικό στόχο, ο οποίος θα επιτευχθεί με τη δική μας δύναμη και την προσήλωση με συνέπεια στον σκοπό της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας της χώρας μας!

Ειδικότερα, ένα από αυτά που είναι αναγκαίο, να κερδηθούν, να ανακτηθούν είναι η εμπιστοσύνη των πολιτών και μάλιστα των νέων στην άσκηση της πολιτικής, καθώς η χώρα μας πλήρωσε ακριβά σκουριασμένες πολιτικές αντιλήψεις και ο χώρος της πολιτικής τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται από την απαξίωση των δυσανασχετούντων πολιτών απέναντι σε παλιές και ξεπερασμένες, από την ίδια την εποχή μας, πολιτικές συμπεριφορές.

Σ΄ αυτούς τους ανθρώπους είναι καθήκον μας να εμπνεύσουμε ξανά την εμπιστοσύνη στην άσκηση της πολιτικής. Να εδραιώσουμε τη διαφορετική, τη σύγχρονη αντίληψη για την πολιτική, στα πλαίσια της οποίας η Νέα Δημοκρατία έδωσε και δίνει ιδιαίτερο βάρος στη διευρυμένη συμμετοχή πολιτών, στη συμμετοχή των νέων ανθρώπων με το να κατοχυρώνεται, να δίνεται βήμα σε όλους χωρίς στεγανά και περιορισμούς. Η χρήση των πολλών τεχνολογικών καινοτομιών της εποχής, είναι ένας ακόμη παράγοντας που μπορεί να αξιοποιηθεί για να έρθει η νέα γενιά, που έχει απόλυτη εξοικείωση με αυτές τις καινοτομίες, στην «πρώτη γραμμή» της μάχης για μια καινούργια, ελπιδοφόρα εποχή στη χώρα. Συνεπώς, το «Νέοι άνθρωποι, νέες ιδέες» δεν αποτελεί απλώς ένα σύνθημα.

Αυτό είναι που, ως πολιτική πράξη, πραγματικά χρειάζεται για να στεριώσει ξανά η εμπιστοσύνη και να μεγαλώσει η ελπίδα των ανθρώπων της χώρας μας, για να οικοδομηθεί η πολιτική αλλαγή και σταθερότητα.

Όλα τα παραπάνω, συμπυκνώνονται στα λόγια του ίδιου του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που όπως έχει τονίσει «θέλουμε να ανοίξουμε τις πόρτες του Κόμματος σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες. Για να αποδείξουμε ότι διαθέτουμε και σχέδιο, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό για να το υλοποιήσει».

Η Ν.Δ. είναι έτοιμη να οδηγήσει την Ελλάδα σε μια νέα εποχή, κι αυτό το αισθάνεται ως βαρύ χρέος της προς όλους τους πολίτες και κυρίως τους νέους μας που αναγκάζονται να πάρουν το δρόμο της ξενιτιάς, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον μακριά από την πατρίδα τους, η οποία πραγματικά τους χρειάζεται, υπολογίζει σ΄ αυτούς και θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να τους δώσει κίνητρα να επιστρέψουν στον τόπο τους.

Έχουμε επίγνωση των ευθυνών μας να συμβάλουμε αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση της χώρας μας. Την επόμενη μέρα των εκλογών με νέες ιδέες, νέες αντιλήψεις και σύγχρονο τρόπο άσκησης της πολιτικής, με μπροστάρηδες τους νέους, η Νέα Δημοκρατία θέλει και μπορεί να κερδίσει το χαμένο χρόνο που σπαταλήθηκε σε παλινωδίες και πειραματισμούς από πολιτικούς που υποσχέθηκαν ανέξοδα τα πάντα και τελικά δεν μπόρεσαν να υλοποιήσουν τίποτα χρεώνοντας επιπλέον μια καταχρεωμένη χώρα!

Συγκεκριμένα, άμεσος στόχος του Προγράμματος της παράταξής μας είναι να τονωθεί η επιχειρηματικότητα, να προσελκυθούν επενδύσεις να στηριχθεί η ανάπτυξη, όχι πρόσκαιρα και ευκαιριακά αλλά με γερές βάσεις και προοπτικές, ώστε να μπορέσουμε πραγματικά να βγούμε οριστικά από τον φαύλο κύκλο της κρίσης και το αρνητικό κλίμα ηττοπάθειας και μιζέριας.

Με αισιοδοξία, λοιπόν, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα, με μια ισχυρή εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας.

Δυνατή νίκη για να είναι δυνατός και ο ελληνικός λαός.

Νίκη, που αφορά τις ελπίδες όλων μας ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να επανακάμψει, να σταθεί όρθια στα πόδια της χωρίς δεκανίκια και να ακολουθήσει σταθερά αναπτυξιακή πορεία τα επόμενα χρόνια. Από την επόμενη των βουλευτικών εκλογών η ΝΔ είναι έτοιμη να διαδραματίσει τον κυρίαρχο, τον καθοριστικό της ρόλο σε ασυμφιλίωτη μάχη ενάντια στην οπισθοδρόμηση.

Να ξεμπερδεύουμε οριστικά με ό,τι φθαρμένο και παλιό κρατά τη χώρα στον μεσαίωνα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος!