Όλα τα Νέα

Η Fraport Greece «απογειώνει» 14 αεροδρόμια. Μεταξύ αυτών και των Χανίων.

Τα αεροδρόμια στα οποία θα ολοκληρωθούν σύντομα τα έργα: Ζάκυνθος, Καβάλα, Χανιά.

364

Το έργο των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που υλοποιούνται σήμερα στην Ελλάδα.

Με τεράστια οφέλη για τον τουρισμό και την ελληνική οικονομία, η επένδυση λειτουργεί ως όχημα πολυεπίπεδης ανάπτυξης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Το έργο αφορά στη λειτουργία, τη διαχείριση, την ανάπτυξη και τη συντήρηση 14 ελληνικών αεροδρομίων.

Πιο συγκεκριμένα, η Fraport Greece είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των αεροδρομίων Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κω, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου, Χανίων.

Η παραχώρηση των αεροδρομίων στη Fraport Greece, διάρκειας 40 ετών, φέρνει στο κέντρο της ανάπτυξης την περιφέρεια της Ελλάδας, τους πανέμορφους προορισμούς της, στηρίζοντας ουσιαστικά σε μια κρίσιμη περίοδο την εθνική, περιφερειακή και τοπική οικονομία.

Το έργο δημιουργεί νέες προοπτικές για το μέλλον των τοπικών κοινωνιών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ενισχύσουν όχι μόνο το τουριστικό τους προϊόν, αλλά και τομείς ευρύτερης οικονομικής δραστηριότητας όπως η αγροτική παραγωγή, το εμπόριο, οι κατασκευές, η αξιοποίηση ακινήτων κ.ά.

Ξεκινώντας μια σειρά σημαντικών επενδύσεων, τόσο κατά την περίοδο 2017-2021 όσο και μετέπειτα, η Fraport Greece στοχεύει στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των αεροδρομίων. Μέσα από την υιοθέτηση των κορυφαίων διεθνών προτύπων και πρακτικών στα 14 ελληνικά αεροδρόμια, αυτά καθίστανται διεθνώς ανταγωνιστικά.

Τα σχέδια ανάπτυξης προβλέπουν τον εκσυγχρονισμό, την ανάπτυξη και/ή την επέκταση της υποδομής των αεροδρομίων, συμπεριλαμβάνοντας εργασίες όπως ανακαινίσεις υποδομών, κατασκευή νέων εγκαταστάσεων στις περιοχές και στους χώρους των αεροδρομίων.

Συνολικά, η Fraport Greece θα επενδύσει 415 εκατ. ευρώ στην ανάπτυξη της υποδομής των αεροδρομίων μέχρι το 2021.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής που κυκλοφόρησε εκτάκτως το Σάββατο 22/12/2018