Η Γυναίκα στις Εκλογές

Θα ήταν ίσως μεγάλη παράλειψη, να μην αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για τις γυναίκες που ολοένα και περισσότερο πολιτικοποιούνται. Βλέπουμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ανά τα χρόνια και αυξάνονται τα γυναικεία πρόσωπα, που, διεκδικώντας μια θέση στο αεροπλάνο για ένα καλύτερο μέλλον, βάζουν κι εκείνες την υποψηφιότητά τους.

Ο συνδυασμός του δυναμισμού μιας γυναίκας που ξέρει τι θέλει, που κατέχει το αντικείμενό της και με ικανότητες, είναι αφοπλιστικός και στην πολιτική. Το ότι οι γυναίκες πλέον κυριαρχούν σε ρόλους που άλλοτε δεν είχαν ούτε σαν ελπίδα, σαφώς αυξάνει το ρεύμα που θέλει τις γυναίκες στην εξουσία.

Άλλωστε σύμφωνα με έρευνα του διεθνούς φήμης ψυχολόγου James Flynn και της ομάδας του, οι γυναίκες εμφανίζονται εξυπνότερες από τους άντρες, ενώ έναν αιώνα πριν το «ασθενές» φύλο ήταν κατά πέντε μονάδες λιγότερο έξυπνες από τους άνδρες! Τα αποτελέσματα, μάλιστα, ήταν επαναλαμβανόμενα και πανομοιότυπα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, γεγονός που ενισχύει την άποψη αυτή.

Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος ότι οι γυναίκες στο δυτικό κόσμο έχουν πλέον πολλαπλούς ρόλους στους οποίους πρέπει να ανταποκριθούν: σύζυγοι, μητέρες, εργαζόμενες. Αυτή η πολυπλοκότητα κάνει το IQ τους να αυξάνεται», λέει ο κ. Flynn και συμπληρώνει: «Επιπλέον, οι γυναίκες έχουν ένα ελαφρώς υψηλότερο… δυναμικό νοημοσύνης από τους άνδρες και οι επιστήμονες μόλις τώρα το συνειδητοποιούμε».

Έχουν μυαλό, έχουν αποφασιστικότητα, και εκείνη την παράξενη συναισθηματική πλευρά που, ειδικά στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, μπορεί να φανεί πολύ αποτελεσματική στον εντοπισμό και τη λύση σοβαρών προβλημάτων της κοινωνίας μας που εξαθλιώνει συνανθρώπους μας.

Αισθανόμαστε με αυτό τον τρόπο την ακατάλυτη στο χρόνο δύναμη που κρύβουν μέσα τους όλες οι γυναίκες και την ανίκητη ανάγκη για αξιοκρατική καταξίωση. Στα σκαλιά του πύργου αυτού που λέγεται πολιτική, οι γυναίκες κάνουν γοργά και σταθερά βήματα, ποτίζοντας τα ελπίδα και δεξιότητες.

Πρέπει κάθε γυναίκα στον πλανήτη να συνειδητοποιήσει κάποια στιγμή πόσο ξεχωριστή είναι, σε ότι κι αν αποφασίσει να κάνει. Να απορρίψει την καταπίεση, την κακοποίηση, την άρνηση των δικαιωμάτων της και να πάρει την αποφασιστικότητα και την ηγετική της ικανότητα πιο σοβαρά από ποτέ.

Α.Χ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.