Η Κουμουνδούρου αδειάζει τον Πολάκη για την επίθεση στην Αγαπηδάκη

ΣΥΡΙΖΑ για Παύλο Πολάκη: Αντιδρά η Κουμουνδούρου για τις αναρτήσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, κατά της εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη.

ΣΥΡΙΖΑ για Παύλο Πολάκη: Τη δυσαρέσκεια των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει οι αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη κατά της εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη. Σε αυτές, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας αποκαλεί μεταξύ άλλων την αναπληρώτρια «ψυχωσικό και ανικανοποίητο κοριτσάκι που πρέπει να εισαχθεί στο Δαφνί».

Οι πληροφορίες θέλουν την Κουμουνδρούρου να εκφράζει δυσαρέσκεια για τον βουλευτή, ενώ αναμένεται και ανακοίνωση από τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Δικαιωμάτων, Πάνος Λάμπρου, σημείωσε σχετικά στο Facebook τα εξής: «Και άλλες φορές έχουμε πει, εμείς από τον τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι λέξεις που ενίοτε χρησιμοποιούμε δεν είναι ουδέτερες, έχουν χρώμα, άποψη, όχι πάντα αυτή που θα θέλαμε. Και μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να «ψυχιατρικοποιούν» κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου. Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας».

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ στην επίμαχη ανάρτησή του στράφηκε κατά της Ειρήνης Αγαπηδάκη για ένα σχόλιό της το 2017:
«Από τη «μελέτη» του πονήματος φαίνεται πως το πρόβλημα της είναι βαρεία ψυχωσική συνδρομή (και όχι απλή νεύρωση) που χρήζει μακράς νοσηλείας σε κλειστό ψυχιατρικό τμήμα. Παιδικά τραύματα,κακοποίηση,στέρηση,ανικανοποίητες επιθυμίες;;;Θα το βρουν οι ειδικοί στο Αιγινήτειο ή στο Δαφνί που πρέπει να επιληφθούν επειγόντως καθώς από την εκδήλωση των συμπτωμάτων έχει περάσει αρκετός καιρός και σίγουρα θα έχει επιβαρυνθεί κλινικά…Λίγες ώρες μετά τη συγκεκριμένη ανάρτηση ακολούθησε νέα, με την οποία σημειώνει ότι δεν παίρνει ούτε λέξη πίσω απ’ όσα είπε.

Η συντονίστρια είχε γράψει:
«Φαντάσου τον Πολάκη πιτσιρίκο, να του ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο. Κάθεται εκείνος και σκέφτεται «για να τα ζητάει αυτή, θα είναι πολύτιμα! Ποιος ξέρει μάλιστα πόσο πολύτιμα! Μιλάμε για χρυσάφι, ρουμπίνια, μπριλάντια! Σιγά μην της τα δώσω να πλουτίσει αυτή, να αποκτήσει όλη την εξουσία και να μείνω εγώ στον άσσο!» Έτσι λοιπόν, τα κρατούσε το καημένο, τα κρατούσε, και κατάντησε σε αυτή την ηλικία να κυκλοφορεί με μια γεμάτη πάνα και να γεμίζει τον τόπο μπόχα και δυσωδία. Οτιδήποτε αρκεί να μην συνειδητοποιήσει ότι τα σκατά δεν είναι χρυσάφι. Γι’αυτό, να το αντιμετωπίζετε με συγκατάβαση το Πολάκι. Στην πραγματικότητα, είναι ένα παραπληροφορημένο μωρουλίνι με μουστάκι, που έμαθε ότι το να μην πηγαίνεις στην τουαλέτα σε κάνει αριστερό».

Σημειώνεται πως στο πλευρό της κα. Αγαπηδάκη βρίσκεται και η Κυβέρνηση, με τους κύκλους να σχολιάζουν τα εξής: «Ο κ. Πολάκης ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του σε χυδαιότητα με την άκρως συκοφαντική ανάρτησή του κατά της εθνικής συντονίστριας για τα ανήλικα προσφυγόπουλα, Ειρήνης Αγαπηδάκη. Όμως κανενός το αυτί δεν ιδρώνει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο σταθερός συνδαιτημόνας του κ. Τσίπρα έχει γίνει πλέον ο εκφραστής του ύφους και του ήθους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να τον χαίρεται και να τον καμαρώνει ο αρχηγός του. Η λέξη ντροπή δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό τους».