Η Λαϊκή Συσπείρωση Ρεθύμνου για έγγραφο της ΕΑΔ: “Επιχείρηση συγκάλυψης στο Δήμο”

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ρεθύμνου σχετικά με έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας που κάνει λόγο για υπερκοστολογήσεις της Διεύθυνσης Καθριότητας Ρεθύμνου:

“ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ-ΦΩΤΙΑ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ
Η ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ – ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΡΑ

Την Δευτέρα 1/6 τα Παραπολιτικά Κρήτης έφεραν στη δημοσιότητα ένα έγγραφο-φωτιά της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ για τον διαγωνισμό της καθαριότητας.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ μετά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή, τις αποκαλύψεις στα ΜΜΕ για τις εξοργιστικές υπερτιμολογήσεις σε βάρος των δημοτών και υπέρ της εργολαβικής εταιρείας και βλέποντας ότι είναι φωνή βοώντος, έκανε προσφυγή για έλεγχο της υπόθεσης αυτής.
Ύστερα από αλλεπάλληλες επικοινωνίες της Εθνικής Αρχής με το Δήμο το έγγραφο αυτό καταλήγει σε συμπεράσματα φωτιά, που δικαιώνουν πλήρως τις καταγγελίες μας.

Είναι εντυπωσιακό και σχολιάζεται από πολλούς ότι ΚΑΝΕΝΑ από τα τοπικά ΜΜΕ δεν έγραψε λέξη για το έγγραφο αυτό. Το έγγραφο αναρτήθηκε στο site της ΕΡΤ αλλά μετά από λίγες ώρες εξαφανίστηκε. Ακόμη και τα Παραπολιτικά Κρήτης χθές (Τετάρτη 3/6) το κατέβασαν!!!!

Στο ΔΣ η δημοτική αρχή εν ριπή οφθαλμού περνούσε από την μια γραμμή άμυνας στην άλλη. Αρχικά μας είπαν ότι δεν είχαν υποχρέωση να μας ενημερώσουν. Όταν τους διαβάσαμε την τελευταία παράγραφο, που ζητούσε να ενημερωθούν οι αιρετοί, έριξαν άλλη πρωτοφανή βόμβα.

Ο πρόεδρος του ΔΣ που είναι από τους πρώτους παραλήπτες του εγγράφου (και ο υπεύθυνος για την ενημέρωση του ΔΣ) δήλωσε ότι διάβασε το έγγραφο από τα ΜΜΕ!!!
Η υπηρεσία, είπαν, δεν το παρέδωσε στον πρόεδρο αλλά στον προηγούμενο!!! Και γι’ αυτό τάχατες δεν μπορούσε να μας ενημερώσει. Νομίζουν πως είμαστε αφελείς.

Οι χαρακτηρισμοί του δημάρχου για δήθεν «ατυχές» έγγραφο πάνε να το υποβαθμίσουν και να το απαξιώσουν.

Οι αναφορές του σε «τηλε δίκες που πρέπει να αποφευχθούν» δεν είναι παρά το ιδεολογικό πολιτικό προκάλυμμα της αποσιώπησης. Της ενοχοποίησης της δημοσιότητας και ενημέρωσης των δημοτών.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!
ΑΠΕΝΑΝΤΙ Σ’ ΑΥΤΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ:
ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Πρόκειται για την διαχείριση των ανταποδοτικών τελών που προέρχονται κατευθείαν από τις τσέπες των δημοτών. Αν όλα είναι καλά, όπως ισχυρίζονται, τι έχουν να φοβηθούν από μια ανοιχτή και δημόσια συζήτηση που θα τα φέρει ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ?

Ο σύνδεσμος για το έγγραφο της ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΡΧΗΣ όπως έχει αναρτηθεί στο blog της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, που έχουν εξαφανίσει από τα ΜΜΕ. Διαδώστε το”.