Όλα τα Νέα

Η ΝΔ θα στηρίξει για την Περιφέρεια Κρήτης τον Γιάννη Κουράκη;

1,181
Διαρροές, μισόλογα, υπονοούμενα ή ασάφειες σε συνεντεύξεις και κυρίως η άρνηση της διάψευσης της είδησης που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες στο Ηράκλειο, έχουν πυροδοτήσει τις εξελίξεις στις διεργασίες για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στην Κρήτη.

Μέχρι και ο Λευτέρης Αυγενάκης κάνει λόγο για «μία ωραία έκπληξη»! Η Νέα Δημοκρατία αναζητά την πρωτιά στην Κρήτη σε επίπεδο Περιφερειακών εκλογών και έχει σταματήσει αυτή την περίοδο στον πρώην “πράσινο” δήμαρχο Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη.

Και μόνο τα υπονοούμενα έχουν προκαλέσει θύελλα θετικών και αρνητικών σχολίων με αποδέκτη κυρίως τον ίδιο τον πρώην δήμαρχο Γιάννη Κουράκη.

Η πρόταση πάντως θα γίνει σε κεντρικό επίπεδο αν και όλα δείχνουν ότι συζητήσεις υπάρχουν για τον Γιάννη Κουράκη στο επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η αίσθηση μάλιστα που υπάρχει είναι ότι με Κουράκη η Νέα Δημοκρατία μπορεί να χτυπήσει πρωτιά!

Το θέμα είναι ότι μέχρι πρότινος ο πρώην δήμαρχος θεωρούνταν υποψήφιος δήμαρχος στο Ηράκλειο και συμμετείχε αθόρυβα σε διεργασίες για αναζήτηση προσώπων που θα στελέχωναν το ψηφοδέλτιο του. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Παρασύρη από το ΚΙΝΑΛ έδειξε ότι οι διεργασίες Κουράκη κινούνταν σε ένα ψηλότερο επίπεδο και όχι αυτό των δημοτικών εκλογών.

Οι πλευρές ΝΔ και Κουράκη κοστολογούν τις (πολύ μεγάλες) αντιδράσεις που υπάρχουν και ανάλογα θα αποφασίσουν, αν και όλα δείχνουν ότι οι συζητήσεις κινούνται σε προχωρημένο επίπεδο.

Η Νέα Δημοκρατία βέβαια αναζητά πρόσωπο και σε επίπεδο Δήμου Ηρακλείου και δεν αποκλείεται ο Γιάννης Κουράκης να προσγειωθεί τελικά στο Δήμο με την υποστήριξη και της Νέας Δημοκρατίας.

Η απόρριψη του νυν δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού από την αξιολόγηση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.
Άμεση ήταν η απάντηση του Βασίλη Λαμπρινού στα τεστ και τις αξιολογήσεις αλλά και στην απόρριψή του από τη Νέα Δημοκρατία. Με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ Ηρακλείου, ξεκαθάρισε:

“Δεν θα σχολιάσω εσωκομματικές διαδικασίες. Έχω δηλώσει ότι η ΝΔ μας στήριξε ουσιαστικά στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία.
Η στήριξη από όλα τα κόμματα είναι τιμητική, αλλά δίχως όρους και προϋποθέσεις. Η παράταξη θα είναι ανεξάρτητη και υπό αυτή την προϋπόθεση κάθε στήριξη από κόμμα ή συλλογικότητα είναι επιθυμητή και τιμητική.
Την παράταξη αφορούν μόνο οι πολίτες και σε αυτούς θα απολογηθούμε, αυτοί θα μας αξιολογήσουν και αυτή η αξιολόγηση μας ενδιαφέρει.
Η ΝΟΔΕ μπορεί να πράξει κατά την κρίση της. Στον δικό μας σχεδιασμό δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα”.

Να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Τετάρτη, η παράταξη του Βασίλη Λαμπρινού πραγματοποιεί εκδήλωση με μέλη και φίλους στο ξενοδοχείο Ibis.