Η νίκη της ΝΔ και… «ο άνθρωπος που βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη»

Η βραδιά της 26ης Μαΐου ήταν μια ιστορική βραδιά που θα τη θυμούνται πολλοί. Κι αυτό, για την καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 9,5 μονάδες και την επικράτηση σε όλες τις κάλπες (ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές)!

Μάλιστα, η επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ σε όλα σχεδόν τα κοινωνικά στρώματα, στους νέους που πρώτη φορά ψήφισαν, στις ηλικίες 25-34 που ο ΣΥΡΙΖΑ μονοπωλούσε προ τετραετίας, στην μεσαία τάξη, στους δημοσίους υπαλλήλους, ήταν πρωτοφανής.

Η κοινωνία άκουσε και εμπιστεύτηκε την Νέα Δημοκρατία, και αυτό είναι νίκη πρωτίστως του Προέδρου της, αλλά και των στενών συνεργατών του. Μέρος αυτής της μεγάλης νίκης αποδίδεται στον Λευτέρη Αυγενάκη, τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, που όλους αυτούς τους μήνες βρέθηκε σε όλη την Ελλάδα, δίπλα στον Πρόεδρο του κόμματος, αλλά και στα στελέχη της ΝΔ σε κάθε γωνιά Χώρας.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, «ο άνθρωπος που μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο μέρη», όπως δημόσια λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάφερε να κρατήσει ισχυρό τον κομματικό μηχανισμό, να συσπειρώσει τους Νεοδημοκράτες σε όλη την γωνιά της επικράτειας.

Και βέβαια η διείσδυση της ΝΔ στους νέους υπήρξε ως αποτέλεσμα στενής συνεργασίας με την ΟΝΝΕΔ και τον Αντιπρόεδρό της Παύλο Μαρινάκη, αλλά και την Γραμματέα Ποιότητας Ζωής, Ξένια Παπασταύρου και τον Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιώργο Σταμάτη, προκειμένου να φθάσει το πρόγραμμα της ΝΔ σε νέα ακροατήρια.

Ο «ακούραστος» Γραμματέας της ΝΔ σε απόλυτη σύμπνοια με τον Πρόεδρο της Παράταξης Κ. Μητσοτάκη δηλώνει: «Προχωράμε με σύνεση, μετριοπάθεια και υπευθυνότητα, και παλεύουμε για μια ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία».

Τα σχόλια είναι κλειστά.