Όλα τα Νέα

ΚΕΔΗΡ – Η πολιτική ζωή του τόπου δεν θα μας αφήσει να ησυχάσουμε

υπογράφει ο Νίκος Νεβεσκιώτης

296

ΚΕΔΗΡ – Η πολιτική ζωή του τόπου δεν θα μας αφήσει να ησυχάσουμε

Έχουν περάσει λίγα μόνο 24ωρα από τι στιγμή εκείνη που ο Δημοτικός Συνδυασμός της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Ρεθύμνου και ο επικεφαλής του, κ. Θοδωρής Νίνος, έδωσαν στην δημοσιότητα στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση της ΚΕΔΗΡ.

Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη επίσημη αντίδραση – απάντηση σε όσα ειπώθηκαν από το Δ.Σ. της ΚΕΔΗΡ στην συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε  πριν το Πάσχα, όταν παρέθεσε την δική του άποψη αναφορικά με τα οικονομικά θέματα που έχουν προκύψει στην ΚΕΔΗΡ το τελευταίο διάστημα.

Φαίνεται λοιπόν, πως η υπόθεση «ΚΕΔΗΡ» θα μας απασχολήσει για καιρό. Καθορίζοντας το πολιτικό πεδίο αντιπαράθεσης στην πορεία προς τις κάλπες. Οι τόνοι έχουν ανέβει και όλα δείχνουν πως κανένας δεν είναι διατεθειμένος να κάνει πίσω. Πόσο μάλλον, όσο οι ορκωτοί λογιστές παραμένουν στην Δημοτική Επιχείρηση. Επιχειρώντας να διαλευκάνουν το τοπίο απομακρύνοντας οριστικά τις σκιές.

Σκιές, που σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο κ. Νίνος (και δεν είναι λίγα),  παραμένουν σταθερά πάνω από την ΚΕΔΗΡ. Διπλοί ισολογισμοί, ηχογραφημένα πρακτικά, επιστολές γύρω από την διοργάνωση της Παιχνιδοχώρας, παρουσιολόγια  των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΡ, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μια σειρά από ερωτήματα που, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, περιμένουν ξεκάθαρες  απαντήσεις.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η αντιπολίτευση ζητάει ξεκάθαρες απαντήσεις.  Από το 2015 πλήθος αιτημάτων έχουν κατατεθεί αναφορικά με την κατάσταση στην ΚΕΔΗΡ και τις απευθείας αναθέσεις. Αιτήματα τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Μ. Φουρφουλάκη, ουδέποτε απαντήθηκαν. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο επιλέχτηκε η αποχή από την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΚΕΔΗΡ για το 2018. Για να αποφευχθούν τυχόν «ευθύνες αστικής, ποινικής ή διοικητικής φύσεως».

Πλέον, τα ηχητικά πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΡ, τα οποία παραδόθηκαν από τον κ. Μ. Παλαφούτη, αναζωπυρώνουν την πολιτική ένταση. Προδιαγράφοντας ένα νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Δημοτική Αρχή και την Αντιπολίτευση.  Μια αντιπαράθεση που όπως φαίνεται θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες κριτικής απέναντι στην Δημοτική Αρχή.

Άλλωστε, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, το πεδίο την ευνοεί. Μένει να αποδειχτεί στο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι πως η πολιτική ζωή του τόπου δεν θα μας αφήσει να ησυχάσουμε. Προσδεθείτε! 

parapolitikakritis.gr