Η συγκίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όταν μιλούσε για τα παιδιά του και τη Μαρέβα

Αναμφισβήτητα το ανθρώπινο κομμάτι της συνέντευξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο OPEN και ειδικότερα το θέμα του διαζυγίου του απέσπασε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, διότι εκτός της εμφανούς συγκίνησης του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εμφανίστηκε προσιτός, αληθινός και ευάλωτος, όπως ένας κανονικός άνθρωπος που αντιμετωπίζει αντίστοιχες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση της Έλλης Στάη για το κόστος που έχει πληρώσει στην 16χρονη πολιτική του διαδρομή απάντησε:

“Ήταν μια όμορφη διαδρομή με πολλές δυσκολίες. Είχα κόστος και στην προσωπική μου ζωη. Πέρασα αρκετα χρόνια σε διάσταση με τη σύζυγο μου και ένας απο τους λόγους ήταν οτι δεν μπορέσαμε και οι δυο ενδεχομένως να διαχειριστούμε τις πιέσεις της πολιτικής και της οικογένειας.

Ευτυχώς είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξαναβρήκαμε μια νέα και πιστεύω πολύ πιο υγιή ισορροπία”. Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ παραδέχεται ότι οι προσωπικές επιθέσεις είναι μέσα στο παιχνίδι στην πολιτική και συνεχίζει συμπληρώνοντας για τη σύζυγο του, αλλά και για την οικογένεια του, “Υπήρχαν καλοί καιροί, αλλά και μεγάλες δυσκολίες.

Έβλεπα τώρα τη φωτογραφία με τα παιδιά μας μικρά… Τώρα η κόρη μου αποφοιτά από το πανεπιστήμιο σε 1,5 μήνα. Δεν μπορώ να είμαι στην αποφοίτηση, γιατί είναι τρεις ημέρες πριν τις εκλογές… Θα πάει η Μαρέβα…

Η ζωή κάνει κύκλους. Και αυτό που μένει τελικά είναι η αγάπη και ο σεβασμός. Και εμείς μπορέσαμε μετά από πολλά χρόνια δυσκολίας και ζωής ξεχωριστής να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας, να ξαναβρεθούμε μαζί και πιστεύω οτι είμαστε πολύ καλύτερα, από ό,τι ήμασταν στην αρχή.

Οι Αγγλοσάξονες έχουν μια φράση που λένε ότι το γρασίδι είναι πάντα πιο πράσινο από την άλλη μεριά του φράχτη. Δεν είναι πάντα έτσι… Πιστεύω στην οικογένεια πάρα πολύ.

Για μένα η οικογένεια είναι το πιο σημαντικό πράγμα και τα παιδιά μου. Να μεγαλώσω καλά παιδιά, με αρχές, με αξίες και να μπορώ να είμαι καλά με τη σύζυγο μου. Δεν είναι πάντα εύκολο να ισορροπεί κανείς στην πολιτική.

Πιστεύω όμως ότι έχουμε βρει μια ισορροπία και αυτό που θέλω να περνάω ως μήνυμα στα παιδιά μου είναι ότι ναι να ξέρουν ότι γεννήθηκαν με πλεονεκτήματα, δεν υπάρχει καμια αμφιβολία για αυτό με προνόμια ενδεχομένως, αλλά να μην τα θεωρούν ποτέ δεδομένα.

Και αυτοί που έχουν τα προνόμια έχουν μια μεγαλύτερη υποχρέωση να επιστρέφουν κάτι πίσω στο κοινωνικό σύνολο”.

Τα σχόλια είναι κλειστά.