Ηχηρή καμπάνα από το Οργανο Αδειοδότησης για την Ξάνθη που δείχνει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση

-Ανακλήθηκε η άδεια συμμετοχής της στην διοργανώσεις και το πρόστιμο είναι το μεγαλύτερο που προβλέπεται. Η Ξάνθη απειλείται με υποβιβασμό από την ΕΕΑ

Κόλαφος για την Ξάνθη αποτελεί η ανάκληση της άδειας συμμετοχής της στις διοργανώσεις με απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης. Είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση, μια βαριά ποινή, καθώς ελέγχθηκε ο φάκελος για την αδειοδότησή της και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε πρόβλημα.
Η ανάκληση της άδειάς της και η επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ αποτελούσε εισήγηση του Διευθυντή του Τμήματος Αδειοδότησης, Γιώργου Δημητρίου επειδή, όπως δήλωσε ο ίδιος, «έγινε για θέμα υποβολής ψευδών ή ανακριβών στοιχείων. Καμία σχέση δεν έχει με εταιρείες, μετοχολόγια κλπ, που δεν αφορούν τη Διεύθυνση αδειοδότησης».
Αρα, η έρευνα της ΕΕΑ για τη μετάβαση των μετοχών της Ξάνθης από την εταιρία Βιαμάρ ΑΕ στην INSPORTS IKE δεν έχει σχέση με την υπόθεση που εξέταση το Τμήμα Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Η Ξάνθη απειλείται με υποβιβασμό από την ΕΕΑ, με βάση το νόμο.
Αναλυτικά η απάντηση του Διευθυντή του Τμήματος Αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργου Δημητρίου, ο οποίος εξέθεσε την προπαγάνδα, στο ερώτημα αν η παρέμβαση του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ σχετίζεται με την διαδικασία στην ΕΕΑ: «Δεν έχει να κάνει με την έρευνα της ΕΕΑ. Εισηγούμαστε την ποινή για ανακριβή στοιχεία, το ψευδή στοιχεία είναι πιο βαρύ. Η διαδικασία αφορά την υποβολή ανακριβών στοιχείων και τίποτε άλλο. Η διαδικασία στην ΕΕΑ αφορά διαφορετικής φύσεως θέματα, απ’ όσων γνωρίζω. Δεν υπάρχει στο κανονιστικό πλαίσιο της αδειοδότησης σχετικό πλαίσιο για την πολυιδιοκτησία, δεν έχει αποτρεπτικές διατάξεις».
Οσον αφορά στη σημερινή (21/01): Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόστιμο, ύψους 200.000 ευρώ του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης της ΕΠΟ είναι η υψηλότερη ποινή που προβλέπει ο κανονισμός. Η καμπάνα είναι αντιστρόφως ανάλογη του παραπτώματός της, καθώς για μη χορήγηση άδειας η… καμπάνα είναι αφαίρεση έξι βαθμών και απαγόρευση μεταγραφών, όμως αυτός είναι ο κανονισμός της παραπαίουσας και ανίκανης ΕΠΟ.
Αναλυτικά η απόφαση:
Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του στις 20/01/2020 εξέτασε τον φάκελο της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση: Ανακαλεί την χορηγηθείσα με την υπ’ αριθ. 23/14.05.2019 απόφαση άδειας συμμετοχής της ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗ στις διοργανώσεις της Super League 1, περιόδου 2019-2020 και επιβάλλει πρόστιμο ύψους 200.000,00 ευρώ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.