Όλα τα Νέα

Ικανοποίηση στις Βρυξέλλες για τη συμφωνία Αθήνας – θεσμών

518
Η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στην Αθήνα μεταξύ των επικεφαλής των θεσμών και της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, έγινε δεκτή με ικανοποίηση από Ευρωπαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις χαιρέτισε τη συμφωνία σε υπηρεσιακό επίπεδο «που επετεύχθη πριν το Eurogroup της Δευτέρας» και χαρακτήρισε την εξέλιξη «καλά νέα για την Ελλάδα και την Ευρώπη».
Για «εξαιρετικά νέα» από την Αθήνα έκανε λόγο και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος επισήμανε ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο στέλνει ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης προς τους επενδυτές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι η τεχνική συμφωνία θα υποβληθεί στο Eurogroup, προσθέτοντας ότι οι ελληνικές αρχές σκοπεύουν να υλοποιήσουν τα απαραίτητα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί θα ενημερώσει τη Δευτέρα το Εurogroup για τη συμφωνία της Αθήνας, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα την χαιρετίσουν και θα καλέσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης.