Όλα τα Νέα

Τεράστια επιτυχία είχε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης στο Αρκαλοχώρι [pics]

Ολοκληρώθηκε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης στο Αρκαλοχώρι. Η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής και η επιτυχία τεράστια!

747
Ολοκληρώθηκε ο 3ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης στο Αρκαλοχώρι. Η συμμετοχή ήταν πρωτοφανής και η επιτυχία τεράστια!

Χιλιάδες αθλητές, αθλήτριες, αλλά και επισκέπτες, συμμετείχαν στον 3ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου.

Τους αθλητές καλωσόρισαν ο Δήμαρχος Μινώα Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και οι συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, Αθλητικός Σύλλογος Υγείας (ΑΘΛΗ.Σ.Υ.), Δήμος Μινώα, Πολιτιστικοί σύλλογοι Αρκαλοχωρίου, Χουμερίου, Βόννης, Γαλατά και Θραψανού. Που πρόσφεραν στον κόσμο παραδοσιακά εδέσματα ενώ έχουν προγραμματιστεί και παράλληλες εκδηλώσεις.

Την εκκίνηση του αγώνα στο εκθεσιακό κέντρο Αρκαλοχωρίου έδωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Ο οποίος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της διοργάνωσης τονίζοντας ότι είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η Περιφέρεια συμμετέχει και στηρίζει όλες τις διοργανώσεις και τις δράσεις που αναδεικνύουν τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, που παρακινούν μικρούς και μεγάλους να ασχοληθούν με τον μαζικό αθλητισμό. Ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Ο οποίος και συνεχάρη τους συνδιοργανωτές του αγώνα.

Παρόντες στην εκκίνηση ήταν ο βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης (συμμετείχε στον αγώνα), ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, εκπρόσωποι Αυτοδιοίκησης, φορέων κ.α.

Στο χώρο του αγώνα βρίσκονται επίσης και οι κινητές μονάδες μαστογραφίας και οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης για δωρεάν προληπτικές εξετάσεις ενώ ο αγώνας στηρίζει τις κοινωνικές οργανώσεις «Όραμα Ελπίδας», «Ηλιαχτίδα», και «Καρδιά του Παιδιού».

-Αποτελέσματα Ημιμαραθωνίου Αρκαλοχωρίου στην ιστοσελίδα:

http://results.chronosystems.gr/results.aspx?CId=16252&RId=198

Λίγο μετά τις 10 το πρωί, άρχισαν να τερματίζουν οι συμμετέχοντες της διαδρομής των 10 χιλιομέτρων.
Οι αθλητές Γιάννης Ζερβάκης και Κωνσταντίνος Κελαζούζος, αποφάσισαν να τερματίσουν μαζί, πιασμένοι χέρι – χέρι. Καταχειροκροτούμενοι από τον κόσμο που από νωρίς το πρωί είχαν κατακλύσει την περιοχή γύρω από το τέρμα.

Με απόφαση της επιτροπής, έλαβαν και οι δύο νικητές, από 500 ευρώ, ως έπαθλο! Τρίτος τερμάτισε ο Χρήστος Βότσος.
Παπ_Editor // Παραπολιτικά Κρήτης