Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Από τον Άγιο Τίτο ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

314
Βγήκαν τα συνεργεία του Δήμου στο Ηράκλειο με στόχο τις αυθαίρετες κατασκευές στο Κέντρο του Ηρακλείου.

Οι κατεδαφίσεις ξεκίνησαν από τον πεζόδρομο της Αγίου Τίτου, χθες το πρωί και δεν πρόκειται να σταματήσουν εάν δεν αποκατασταθεί η τάξη και η αισθητική στις πλατείες του Κέντρου που κατακλύζονται από καφετέριες και εστιατόρια.

Κυρίως δηλαδή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που έχουν συμφέρον επέκτασης του εξωτερικού τους χώρου και έχουν παρέμβει καταλυτικά στο δρόμο και χωρίς καμία άδεια.

Τα συνεργεία συνοδεύονταν από τη δημοτική αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ. γιατί όπως ήταν φυσικό δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις και οι αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες.

Αρκετές πάντως επιχειρήσεις έχουν συμμορφωθεί και μόνες τους φρόντισαν να απομακρυνθούν από πολλά σημεία του δρόμου, αφού έχουν πολλές φορές υπάρξει προειδοποιήσεις από το Δήμο.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Ηρακλείου οι κοινόχρηστοι χώροι δεν ανήκουν μόνο στους καταστηματάρχες αλλά και στους πολίτες.

Οι καταστηματάρχες όμως επιμένουν ότι είναι μια απόφαση που πλήττει τις επιχειρήσεις τους αφού τα ενοίκια και οι φόροι έχουν ανέβει κατακόρυφα.