Ηράκλειο : Δεκαετές ιστορικό χαμηλό στους θανάτους από πνιγμό στο Ηράκλειο

Η τουριστική σεζόν ολοκληρώνεται, ο κόσμος φαίνεται να έχει επιστρέψει πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, από τις διακοπές του και οι παραλίες πλέον δεν φαίνεται να τραβούν το ενδιαφέρον του κόσμου παρά τις υψηλές θερμοκρασίες στην Κρήτη. Κάνοντας λοιπόν ένα μικρό απολογισμό για το καλοκαίρι που ολοκληρώθηκε , ο Λιμενάρχης Ηρακλείου έκανε λόγο για Δεκαετές ιστορικό χαμηλό στους θανάτους από πνιγμό στο Ηράκλειο.

Στην καλή συνεργασία που έχει το λιμενικό με τους ναυαγοσώστες και τους εμπλεκόμενους φορείς του κάθε δήμου οφείλεται το νέο χαμηλό ρεκόρ σε πνιγμούς στο Ηράκλειο. “Δουλέψαμε σκληρά σαν Λιμενικό Σώμα και είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τους ναυαγοσώστες και τους φορείς του κάθε δήμου σε ότι αφορά την βόρεια παράκτια περιοχή του Ηρακλείου”, αναφέρει ο κ. Δουβής, συμπληρώνοντας πως “Θέλουμε να κρατήσουμε τον χαμηλό αριθμό από πνιγμούς που έχουμε φέτος και που είναι ο χαμηλότερος τα τελευταία 10 χρόνια. Φέτος είχαμε μόλις 8 πνιγμούς , τους μισούς από το 2018 που ήταν 16 και ακόμα λιγότερους κι από το 2017, που οι πνιγμοί στο Ηράκλειο ανήλθαν στους 19”.

Παράταση της ναυαγοσωστικής περιόδου

Στα πλαίσια της καλής συνεργασίας που έχει το Λιμενικό με τους διάφορους Δήμους και τους ναυαγοσώστες σε όλο το εύρος του Ν. Ηρακλείου ανακοινώνεται παράταση της ναυαγοσωστικής περιόδου για τις βόρειες παράκτιες περιοχές του Ηρακλείου. Σχολιάζοντας το παραπάνω ο κ. Δουβής τόνισε πως “όλοι ενδιαφερόμαστε για ασφαλείς παραλίες και ακτές, μας ενδιαφέρουν οι ζωές των πολιτών και είναι σημαντική απόφαση αυτή της παράτασης της ναυαγοσωστικής περιόδου, συμπληρώνοντας πως ως Λιμενικό Σώμα έχουμε ενίσχυση στον υλικοτεχνικό μας εξοπλισμό, καθώς υπάρχει πάντα το σκάφος επιφυλακής που διαθέτει κάθε νέα τεχνολογία για να σώζει ανθρώπινες ζωές, με σκοπό να συνεχίσουμε έως και το Χειμώνα την καλή δουλειά κρατώντας τους πνιγμούς έξω από τις θάλασσες.”ΠΗΓΗ POLITICA.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.