Γέμισαν με άδειες καρέκλες Ηράκλειο και Χανιά [Video]

Συμβολική αντίδραση με άδειες καρέκλες στο Κέντρο του Ηρακλείου και στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων

Οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον επισιτισμό φοβούνται για την επόμενη μέρα. Θεωρούν ότι η κρίση βρίσκεται μπροστά τους και ακολουθώντας τις διαμαρτυρίες που συμβαίνουν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, έβγαλαν και αυτοί καρέκλες έξω …. αλλά άδειες!

Στο Ηράκλειο: Τοποθέτησαν άδειες καρέκλες στην πλατεία Καλλεργών, στα Λιοντάρια, προεικονίζοντας τις ημέρες που θα ακολουθήσουν εάν δεν ληφθούν γενναία οικονομικά μέτρα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους.

Στα Χανιά: Τοποθέτησαν άδειες καρέκλες  στον ανοιχτό χώρο στο Γυαλί Τζαμί, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. 

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Ν. Χανίων, Βασίλης Οικονομάκος αναφερόμενος στην εκδήλωση σημείωσε πως πρόκειται για μια πανελλαδική δράση που συμμετέχει ο Σύλλογος με στόχο να διαμαρτυρηθούν και να προβάλουν τα αιτήματά τους. Ένα εκ των οποίων είναι: “Η Εστίαση δεν επαιτεί. Η εστίαση απαιτεί”!

Πρόκειται για συμμετοχή σε μια διαμαρτυρία, πανευρωπαϊκού χαρακτήρα, από τους εκπροσώπους του κλάδου που γίνεται υπό το βάρος των νέων υγειονομικών κανονισμών και των οικονομικών επιπτώσεών τους. Υπολογίζεται ότι τα νέα μέτρα με τις αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια και τον μέγιστο αριθμό πελατών συρρικνώνουν τη δυναμικότητα των επιχειρήσεων τους στο 30%!

Άδεις καρέκλες και στο Ηράκλειο, έξω από τη Λότζια ….

Προκειμένου να ζωντανέψουν και πάλι καφέ και μπαρ, οι εκπρόσωποί τους ζητούν «ρεαλισμό» σε ότι αφορά τους υγειονομικούς κανόνες, αλλά και επιδότηση της εργασίας για την προστασία περίπου 30 χιλιάδων εργαζομένων που απασχολούνται στην Κρήτη.