Ηράκλειο : Δήλωση Δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού εν μέσω δυσάρεστων εξελίξεων για την τουριστική αλυσίδα της χώρας μας. Σήμερα είναι πιο επιτακτική από ποτέ η θωράκιση του τουριστικού μας προϊόντος μέσα από ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης. Η ισχυροποίηση της ανθεκτικότητας και ελκυστικότητάς του σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Το Μαλεβίζι ως τουριστικός Δήμος τα επόμενα χρόνια στοχεύει να εδραιώσει επιτέλους τη θέση που του αξίζει. Επενδύουμε στην εξωστρέφεια, τις συνέργειες και τη βιώσιμη ανάπτυξη ως την πλατφόρμα ενίσχυσης του κοινωνικού και οικονομικού αποτυπώματος του τουρισμού στον τόπο μας. Ζητούμενο είναι να καταφέρει επιτέλους ο τουρισμός στο Μαλεβίζι να ανταποκριθεί στην αποστολή του για την ενίσχυση της οικονομίας, της απασχόλησης και την υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Οι προκλήσεις πολλές και ο αγώνας μακρύς. Ανάπτυξη ταυτότητας, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, χάραξη πολιτικών ουσιαστικής διασύνδεσης του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα, τοπικό σύμφωνο ποιότητας, στοχευμένη διαχείριση προορισμού με περιβαλλοντική υπευθυνότητα, ενίσχυση της ενδοχώρας, προσέλκυση επενδύσεων, στήριξη της καινοτομίας και των νέων επιχειρηματικών ιδεών, επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο και φυσικά βελτίωση των υποδομών.

Ζητούμενο είναι να εισέλθουμε σταδιακά σε μια νέα εποχή, με κύριο χαρακτηριστικό το στρατηγικό σχεδιασμό. Μια τοπική στρατηγική ανάπτυξης, δηλαδή, με την οποία να εναρμονίζεται ο σχεδιασμός διαχείρισης προορισμού και στην οποία να συνδέονται ενέργειες marketing και προβολής για τη διαμόρφωση της δικής μας ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας. Με το Δήμο πυλώνα σύνθεσης προτάσεων και σχεδιασμού.

Μαγικά ραβδιά δεν υπάρχουν. Με ρεαλιστικές και μελετημένες δράσεις το Μαλεβίζι στοχεύει σε μία σταθερή και βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία. Για όλους

Τα σχόλια είναι κλειστά.