Όλα τα Νέα

Ηράκλειο: Έγινε νοθεία στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου;

224

Σε καταγγελίες για μεθοδεύσεις και νοθείες με φόντο τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου που βρίσκονται σε εξέλιξη, προχωρά το Πανεργατικό Μέτωπο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Καθημερινά προκύπτουν καινούργια στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της ΔΑΣ για μεθοδεύσεις, μαγειρέματα και νοθείες.

Στην έναρξη των διαδικασιών η ΔΑΣ κατέθεσε 3 ενστάσεις προς την εφορευτική επιτροπή που αφορούσαν την απουσία υπογεγραμμένης και σφραγισμένης λίστας των οικονομικά τακτοποιημένων μελών – σωματείων, την απουσία υπογεγραμμένης και σφραγισμένης λίστας αντιπροσώπων και της εκπροσώπησης στη ΓΣΕΕ, καθώς και μία ένσταση για τις παράνομες παραιτήσεις αντιπροσώπων στο σωματείο σταφυλεργατών.

Η κατρακύλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού όμως δεν έχει πάτο. Αντί ο απερχόμενος πρόεδρος και επικεφαλής της ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) να διευκολύνει, ως οφείλει, το έργο της εφορευτικής επιτροπής και να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που ζητάει η ΔΑΣ στις ενστάσεις που κατέθεσε, κρύβεται πίσω από μία δικηγόρο που έφερε στο ΕΚΗ για να τον εκπροσωπήσει.

Μετά την κάλυψη των ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη ο κυβερνητικός συνδικαλισμός ζητάει τώρα και νομική βοήθεια για να κάνει επιστημονική δουλειά στο κουκούλωμα και τις νοθείες.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση υπάρχει εναλλακτική για τους εκλεγμένους αντιπροσώπους στο ΕΚΗ.

Είναι η υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ, της μόνης συγκροτημένης και συμπαγούς δύναμης που προασπίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και μπορεί να διασφαλίσει τον αγωνιστικό προσανατολισμό του Εργατικού Κέντρου κόντρα σε κάθε Κυβέρνηση, τη μεγαλοεργοδοσία και τους ανθρώπους της στο εργατικό κίνημα “”.