Ηράκλειο : Εκατοντάδες γυναίκες έτρεξαν κι έστειλαν μήνυμα δύναμης!

Ηχηρό το μήνυμα για την πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του μαστού

Εκατοντάδες γυναίκες κάθε ηλικίας καθώς και εθελοντές άνδρες, παιδιά, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής έξω από την Λότζια και έτρεξαν προς το λιμενοβραχίονα Ηρακλείου στέλνοντας το μήνυμα «Η πρόληψη σώζει ζωές».

Την εκδήλωση ευαισθητοποίησης και πρόληψης του καρκίνου του μαστού οργάνωσαν ο Σύλλογος «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο», ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Κρήτης με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και τη στήριξη τού Δήμου Ηρακλείου. Στον χώρο βρισκόταν η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας για δωρεάν εξετάσεις ενώ διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό της εκδήλωσης για την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων.

Το μήνυμα της πρόληψης ήταν ηχηρό από τις εκατοντάδες γυναίκες, τους εθελοντές και τους οργανωτές που ένωσαν την φωνή τους με τούς παριστάμενους θεσμικούς εκπροσώπους, τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, τους Αντιπεριφερειάρχες Νίκο Συριγωνάκη (ΠΕ Ηρακλείου) και Λάμπρο Βαμβακά (Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής), τη γραμματέα του Περιφερειακού συμβουλίου Γεωργία Μηλάκη, τον εντεταλμένο Περιφερειακό σύμβουλο και υπεύθυνο λειτουργίας της κινητής μονάδας μαστογραφίας Γιώργο Πιτσούλη, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Ρένα Παπαδάκη, τη Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, την προέδρου του συλλόγου «Ευ ζω με τον καρκίνο» Καίτη Κουναλάκη και σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου.Οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των οργανωτών, του Συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο», της Περιφέρειας και του Δήμου Ηρακλείου τόνισαν σε δηλώσεις τους την σωτήρια σημασία της πρόληψης για κάθε άνθρωπο. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κος Βαμβακάς με την ιδιότητα του γιατρού χρειάζεται άμεσα «αλλαγή νοοτροπίας και του τρόπου ζωής των πολιτών, πρωτίστως με την άσκηση που μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού έως 30%, την υγιεινή διατροφή, την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, τη διακοπή καπνίσματος, και τον περιορισμό του αλκοόλ».

Όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα δρόμου, φόρεσαν μπλουζάκι και πήραν δίπλωμα συμμετοχής. Η γιορτή τελείωσε με κεράσματα και κρητικό γλέντι.

Οι νικήτριες του αγώνα δρόμου
Σύμφωνα με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης που ήταν και ένας εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης, περισσότεροι από 600 δρομείς, κυρίως γυναίκες έδωσαν το παρών στον αγώνα υπό τον ήχο των τυμπάνων του Συλλόγου «Βattala» ενώ την εκκίνηση έκανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Στις γυναίκες νικήτριες ήταν:

1η Μπελαδάκη Νίκη

2η Μπιτιρίνη Μαρία

3η Χαλκιαδάκη Ελένη

Στα κορίτσια οι νικήτριες ήταν:

1η Στεφανουδάκη Καλλιόπη

2η Δοκιμάκη Χριστίνα

3η Αφορδακού Κωνσταντίνα

ΠΗΓΗ cretalive.gr